© rdr

Stemmen voor nieuwe straatnamen

In Meeuwen zijn de inwoners van verschillende straten bij elkaar gekomen om een nieuwe naam voor hun straat te kiezen. Omwille van de nakende fusie met buurgemeente Opglabbeek moeten er enkele straten van naam veranderen. Bewoners van vier straten gingen uiteindelijk over tot een stemming. In november worden de nieuwe straatnamen bekendgemaakt.

RDR

Toen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek besloten te fuseren, werd er afgesproken dat veertig straten een nieuwe naam zouden krijgen. Op die manier wil de nieuwe gemeente verwarring vermijden. De straat met het kleinste aantal woningen krijgt telkens een nieuwe naam. Zondagmiddag waren de bewoners van de Hoekstraat, Weg naar Zwartberg, Kruisstraat, Heidestraat, Leeuwerikstraat, Rozenstraat, Lijsterstraat en Hoevestraat uitgenodigd.

Na kort overleg met de aanwezige bewoners werden ze per straat bevraagd over hun keuze. Zo kozen de bewoners van de Leeuwerikstraat voor Vogelzangstraat, Lijsterstraat wordt Wulpstraat en de Kruisstraat ziet Poortstraat wel zitten. Bij de naamkeuze voor de Weg naar Zwartberg, Hoek-, Rozen-, Hoeve- en Heidestraat moet een stemming duidelijkheid brengen.

Zo konden de bewoners van de Hoekstraat kiezen voor Beunisstraat of Dr. Jaenenstraat. Een moeilijke keuze die uiteindelijk op een stemming uitdraaide. Vanop de publieksbanken werd geopperd om een van de twee straatnamen eventueel te linken aan het nieuwe parkeerplein achter het gemeentehuis. Dit plein sluit aan op de achterzijde van de woonsite van de familie Beunis en van de woning van Dr. Jaenen. Een optie die men eventueel in overwweging wil nemen.

De bewoners van de Weg naar Zwartberg hadden een voorkeur om Plokroy te verlengen. Maar uiteindelijk kon iedereen stemmen voor zijn straatnaamkeuze. Ook de bewoners van de Rozen- en Hoevestraat kiezen een nieuwe straatnaam via stemming. De bewoners uit de Heidestraat hadden keuze uit 24 straatnamen. Dat bleek geen sinecure. Na een open debat en schrapping bleven er acht straatnamen voor. Opmerkelijk, de bewoners zelf schrapten de voorgestelde Burgemeester Feyenstraat, voormalig burgemeester. In welke straat huidig burgemeester Ceyssens in de toekomst zal wonen dat wordt duidelijk in november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer