Je kids zullen smullen van deze one-pan wonder met chipolata, aardappelen en spiegelei
Ouder zijn is niet simpel: je moet die kleintjes tevreden houden én ondertussen ook het huishouden in goede banen leiden. Gelukkig maakt dit gerecht je leven op die beide vlakken gemakkelijker. De kids zullen de heilige drievuldigheid van chipolata, gebakken aardappelen en ei met veel plezier verorberen, en omdat je alles in nagenoeg één pan kan klaarmaken, bespaar je jezelf een hele berg afwas. Win-win!
Wat heb je nodig?
600 g varkenschipolata
500 g krielaardappelen
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 wortel, in dunne plakjes
3 el gehake peterselie
4 eieren
zonnebloemolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de krielaardappelen beetgaar in licht gezouten water.
2 Verhit wat olie in een ovenbestendige koekenpan en bak de ui met de paprika en wortel zacht. Kruid met peper en
zout. Schep de groenten uit de pan.
3. Giet de aardappelen af en halveer ze. Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de aardappelen goudbruin. Schep uit de pan.
4. Snij de chipolata in stukken van 3 cm en bak ze in de pan goudbruin. Voeg de aardappelen, groenten en peterselie toe en
meng alles door elkaar. Maak met een lepel vier kuiltjes in de pan en breek hier telkens een ei over.
Zet de pan 10 minuten in de oven.
Kruid met peper. Serveer meteen
Nog een aantal kippenchipolata's over?
Probeer deze vernieuwende macaroni!
Volg jij NINA al op Facebook?
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels