Het perfecte herfstgerecht: pannenkoeken van pompoen
Zei er iemand pannenkoeken? Onze aandacht is gewekt. Voeg er als extra herfstig ingrediënt "pompoen" aan toe, en je hebt meteen een excuus om het op het menu te zetten (want: groenten). Heerlijk als herfstig ontbijt op zondag of als vieruurtje en ook nog eens heel simpel om te maken.
Eén van de troeven van de herfst is de pompoen, die je op duizend en één manieren kan klaarmaken. Wedden dat je nog geen pompoenpannenkoeken gemaakt het? Zo begin je eraan.
Ingrediënten:
- 1 + 1/4 kop bloem
- 1/4 kop bruine suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1 ei
- 1 kop (karne)melk
- 1/2 kop gepureerde pompoen
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel vanille
- vetstof
Zo maak je het:
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een kom
- Breek in een aparte kom het ei en voeg er de (karne)melk, pompoen, plantaardige olie en vanille aan toe
- Meng de droge met de natte ingrediënten tot er een homogene massa ontstaat
- Laat vetstof in een koekenpan smelten en verspreid het deeg over de pan. Draai de pannenkoek om als er zich bubbels vormen in het midden van de pannenkoek
- Serveer met siroop en boter, of andere ingrediënten naar keuze
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
Wil je je gasten trakteren op een heerlijke paasbrunch? Of heb je deze vakantie gewoon eindelijk tijd om terug meer ‘homemade’ aan je maaltijden toe te voegen in plaats van het noodgedwongen ‘kant-en-klaar’? Een kookboek komt dan wellicht goed van pas. HLN Shop ging op koopjesjacht en kwam terug met vier smakelijke titels voor een klein(er) prijsje. -
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Livios
Tropische tuin van Art en Eline ligt verborgen tussen de weilanden: “De koeien waren onze eerste aankoop”
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
HLN Shop
Eerste hulp bij verveling tijdens de paasvakantie: met deze vijf uitstappen plan je je verlofdagen vol plezier