Verbeke
Volledig scherm
© Verbeke

IN KAART: Dit zijn de gevaarlijkste (fiets)kruispunten van Vlaanderen

VerkeerGisteren stierf een 16-jarig meisje toen ze op haar fiets werd aangereden door een truck. Het gevaarlijke kruispunt waar het ongeval gebeurde zou al 15 jaar aangepakt worden, dus komt het thema verkeersveiligheid opnieuw hoog op de politieke agenda te staan. Eind vorig jaar stelden wij een kaart op met de gevaarlijkste kruispunten van Vlaanderen. Hieronder kan je zelf op zoek gaan naar de gevaarlijkste kruispunten bij jou in de buurt.

58 reacties

  • Dieter Detrem

    6 jaar geleden
    Er moet weer iets gebeuren vooraleer ze in gang schieten, ondertussen wel tijd verspillen met allerhande nutteloze maatregelen.
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    @Sobek Wessels ..... heb je al "ooit” iemand met een fietshelm levend onder een camion weten komen...?????????
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Waarom moeten fietsers nog altijd geen verplichte Helm dragen ?? In de auto is de gordel toch ook Verplicht ? Waarom is de infrastructuur erbarmelijk slecht , maar toch dure taksen en kilometer heffingen en vele boetes , wat gebeurt er met al dat Geld dan ??
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Waarom primeren verkeersinzicht en hoffelijkheid niet? Elk kruispunt is potentieel gevaarlijk. (Ook de schijn-kruispunten zoals de oprit bij u thuis...). Statistieken zeggen veel maar soms ook schrijnend niets. Vorig jaar stijging met 300% ongevallen(3 accidenten) in mijn straat... na 20 jaar geen enkel...
  • Alexander Meeuws

    6 jaar geleden
    Doet er dan wat aan... computer janetten