Wout van Aert wint kalfje: “Liefst direct in diepvriezer”

© BELGA

© WF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wout van Aert heeft zondag een biologisch kalf gewonnen als laureaat van de Schaal Sels. Maar wat doe je daarmee? “In de diepvriezer steken zeker?”, reageert de renner.

kristin matthyssen

De winnaar van de wielerwedstrijd Schaal Sels krijgt een kalf van het ras Black Angus, gefokt in het biologisch landbouwbedrijf De Biopolder in Berendrecht bij Benjamin Simons, de zoon van organisator Ben Simons. In 2005 kreeg Tom Boonen van zijn supportersclub De Kasseifretters en het gemeentebestuur van Balen al eens een ezel cadeau, Kamiel, die hij op een wei in Meerhout bij familie van Lore zette. Wat Wout van Aert met zijn kalf gaat doen?

“Ik weet nog niet in welke vorm ik mijn prijs ga krijgen”, drukt Van Aert het voorzichtig uit. “Maar als ik mag kiezen, dan liefst al helemaal in lapjes versneden en in worsten gedraaid, zodat ik het in de diepvriezer kan doen. Ik denk dat ik van zo’n kalf wel lang kan eten, en naar het schijnt is het gezond, lekker en sappig vlees”, zegt de renner.

Geen plaats voor een koe

Zelf heeft hij niet de knowhow om een kalf op te kweken. “Mijn grootvader en nonkel desnoods wel, maar ik zou het toch liefst versneden krijgen. Ik denk dat ik het moeilijk zou hebben om het kalf op te eten als ik het eerst in levenden lijve heb gezien. Zelf een koe huisvesten in mijn tuin is niet mogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen