Na de brand: 150 nieuwe vlinders en een nieuwe start voor ‘Thee met vlinders’

© jve

© Anne-Marie Maertens

© credit

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De pop-upvlindertuin ‘Thee met vlinders’ zwaait vandaag dinsdag zijn poorten weer open voor het grote publiek. Na een zware brand moest de vlindertuin sluiten om alle schade te herstellen en nieuwe vlinders aan te voeren. Maar nu volgt dus een nieuwe start. “We hebben soms twaalf uur per dag gewerkt om alles klaar te krijgen.”

JUNIOR VERBEEKE

‘Thee met vlinders’, de pop-upvlindertuin in Knokke-Heist heropent vandaag dinsdag. De vlindertuin kreeg vorige week dinsdag met een zware brand af te rekenen, waardoor ze een week moest sluiten. Een kortsluiting leidde ertoe dat zowel het dak, de vloer en ongeveer 150 vlinders eraan moest geloven.

Na een weekje vol noeste arbeid kan de vlindertuin vanaf vandaag opnieuw bezoekers ontvangen.

Het personeel is blij met de heropening en de nieuwe start. Gisteren kwamen 150 nieuwe poppen aan die vandaag heel wat prachtige nieuwe vlinders moeten opleveren. Ook het dak werd gisteren volledig hersteld, de vloer en de planten werden eerder al vervangen.

Volgens Richard Mastenbroek, verantwoordelijke voor de planten en de dieren in de vlindertuin, zou de hele operatie tot 20.000 euro kunnen gekost hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen