Pompoentijd! Deze butternut gevuld met spek, appel en pecannoten schreeuwt herfst
Kinderen associëren pompoen vooral met Halloween, wij denken bij pompoen eerder aan gezellige herfstavonden met heerlijk, hartverwarmend eten. Dit Amerikaanse gerecht past volledig in dat plaatje én is in een wip klaar. Je snijdt een butternut in hasselback door er gleufjes in te maken, en je vult die met spek, appel en pecannoten. De oven doet al de rest. En dan: smullen!
Wat heb je nodig?
1 flespompoen
2 el honing
200 ml groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
2 lente-ui, in ringen
4 plakjes gerookt spek
1 appel, in dunne halve maantjes
40 g pecannoten, grof gehakt
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de boven- en onderkant van de pompoen af. Schil de pompoen van boven naar onderen met een dunschiller tot het oranje vruchtvlees zichtbaar is.
2. Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de pitten er uit. Leg de platte kant op een snijplank. Maak om de 2 mm tot 1 cm onderaan snedes in de pompoen. Let op dat je recht snijdt, anders snij je er plakjes tussenuit.
3. Halveer de plakjes spek. Verdeel het spek en de plakjes appel tussen de gleufjes van de flespompoen. Leg de twee helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Meng de honing met de bouillon en giet dit over beide helften. Kruid met peper en zout en strooi er de tijmblaadjes en de gehakte pecannoten over. Zet de pompoen een uurtje in de oven en bedruppel regelmatig met het vocht."
Nog appel over? Verwen je kids en maak deze appelroosjes!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
-
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt. -
HLN Shop
Goed voor de bloedcirculatie én efficiënt tegen spierpijn: vijf topredenen om nu naar de sauna te trekken
Ben je geen ervaren wellnesser, dan vraag je je af wat zoveel mensen ertoe verleidt te gaan liggen weken in whirlpools, kneippbaden of stoomcabines. Is dat echt zo heilzaam als wordt beweerd? Speciaal voor groentjes in wellnessland zet HLN Shop een handvol argumenten om het aan den lijve uit te dokteren op een rij. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
Het klassieke tv-abonnement met een decoder is al lang niet meer de enige manier om tv te kijken. Met de opkomst van streaming en bijhorende apps kan je ook makkelijk tv-kijken via het internet. Providers spelen daar handig op in met aangepaste abonnementen die vaak goedkoper zijn dan de klassieke formules. Independer.be ging na hoeveel je kan besparen. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer