Bende mensensmokkelaars op heterdaad betrapt langs E40

© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen is er in geslaagd een bende mensensmokkelaars op te rollen. De bende was actief op verschillende parkings langs de autosnelwegen en trachtte mensen naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen. Een deel van de bende werd vrijdagmorgen op heterdaad betrapt op de parking langs de E17 te Waasmunster.

De verdachten verbleven in het Brusselse en gebruikten voornamelijk de parkings langs de autosnelwegen. Op de parkings openden ze de laadruimtes van vrachtwagens, waaronder ook koelwagens, om de slachtoffers erin te verbergen. De smokkelaars keerden vervolgens terug huiswaarts.

Vrijdagochtend 20 oktober konden de smokkelaars op heterdaad gevat worden op de parking van Waasmunster. Ze hadden zes slachtoffers in vrachtwagens geplaatst en werden bij hun vertrek ingerekend door de Speciale Eenheden van de Federale politie.

In samenwerking met de Wegpolitie van Oost-Vlaanderen, het Interventiekorps van Oost-Vlaanderen en de Dienst Hondensteun konden in de vrachtwagens in totaal zes Syrische slachtoffers aangetroffen worden.

Ter plaatse werden drie verdachten opgepakt: een 19-jarige, een 21-jarige en een 24-jarige. Aansluitend werden er huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse regio (o.a. in Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Schaarbeek, Brussel,…). Daarbij werden acht verdachten van voornamelijk Syrische, Egyptische, en Tunesische afkomst aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen