© AP

Zo voorkom je dat WhatsApp je gegevens met Facebook deelt

De populaire internetberichtendienst WhatsApp heeft voor het eerst in vier jaar tijd zijn privacybeleid en gebruiksvoorwaarden aangepast. Heel wat gebruikers hebben die voorwaarden intussen geaccepteerd. Maar wat je misschien niet wist, is dat WhatsApp daardoor je data kan delen met Facebook. Daarnaast wil de berichtendienst de komende maanden ook manieren uitproberen om mensen via WhatsApp met bedrijven te laten communiceren.

tomas

Wat de nieuwe voorwaarden van WhatsApp precies inhouden, lees je hier.

Voor wie niet wil dat zijn gegevens gedeeld worden met Facebook, is het nog niet te laat. Zo zijn er twee manieren om dat te voorkomen. Wij leggen ze kort voor jullie uit.

1. Als je de pop-up over de nieuwe voorwaarden voor de eerste keer te zien krijgt, kan je onderaan het scherm klikken op "Lees meer over de belangrijke updates van onze voorwaarden en privacybeleid". Als je dat doet, krijg je de gewijzigde voorwaarden te zien. Onderaan zie je ook een schakelaar. Als je niet wil dat je gegevens gedeeld worden, volstaat het om die schakelaar uit te zetten.

2. Ben je al akkoord gegaan met de nieuwe voorwaarden? Geen nood, want ook dan kan je die toestemming nog steeds intrekken. Dat doe je zo: ga naar 'Instellingen', selecteer daar 'Account' en schakel onderaan de optie 'Deel mijn informatie' uit. De beslissing kan niet worden teruggedraaid. Opgelet: je hebt maar dertig dagen de tijd om dit te doen. Daarna kan je niets meer veranderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer