© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Warme week op campus de helix

Zoals ieder jaar werd op campus de helix een warme week georganiseerd. De organisatie was in handen van een warme werkgroep. De belangrijkste doelstelling van zo een week is het welbevinden van leerlingen en leerkrachten te versterken om zo pesten te voorkomen. Dit jaar was het thema: Geef elkaar veerkracht. Door hier aandacht aan de besteden, wordt gewerkt aan een warm schoolklimaat. Leerlingen, personeel en de ouderraad waren betrokken bij de invulling van de warme week.

Guy Willems

Zo werden de leerlingen verrast met fruit bij het begin van de week. Leerlingen van het eerste jaar kozen een klasgenoot om in het geheim te verwennen. Er werd een vrienschapsdag georganiseerd met de bedoeling om de band tussen klastitularissen en leerlingen enerzijds en de onderlinge relatie tussen de leerlingen anderzijds, te versterken. Dat gebeurde met een wandeling met opdrachten naar het jeugdcentrum Asteroïde of naar de Mechelse Heide. Een Sherlock Holmes spel zorgde ervoor, dat jongeren met elkaar moesten samenwerken. Uit een escape room ontsnappen door het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen versterkte het vertrouwen tussen klasgenoten.

Ook voor het personeel was het een warme week. Donderdag was voor de leerlingen een vrije dag en voor de leerkrachten stond ’s morgens een ‘warm’ ontbijt klaar op school met pannenkoeken en allerlei lekkers. Collega’s werden anoniem verwend met speciale cadeautjes. Anonieme gevers en ontvangers maakten op vrijdag tijdens de receptie met broodjes en bubbels kennis met elkaar.

Een hartelijk woord, wat extra aandacht of een fijne attentie kunnen het leven verwarmen en mooier kleuren. De warme week was hiervoor een eerste aanzet om het thema ‘Geef elkaar veerkracht’ gedurende het hele schooljaar in de kijker te zetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer