Nog altijd problemen tussen Gent en Antwerpen: NMBS verwacht zware ochtendspits

© Photo News

Door een beschadigde bovenleiding in Lokeren zijn er donderdag nog altijd grote problemen op het spoor. “Het verkeer tussen Gent en Antwerpen herneemt geleidelijk aan, maar verwacht nog grote hinder”, luidt het.

mtm

Een niet volledig afgelaten kraanarm van een vrachtwagen heeft woensdag over een lengte van ruim 300 meter boven beide sporen in Lokeren de bovenleiding beschadigd. Ook een bovenleidingspaal werd scheef getrokken.

Door het incident was het treinverkeer onderbroken tussen Gent-Dampoort en Lokeren en konden er woensdag geen rechtstreekse treinen rijden tussen Gent en Antwerpen. Donderdag sinds 6.20 uur opnieuw één spoor vrij. De bovenleiding is er hersteld en er rijden terug treinen. Er geldt wel een snelheidsbeperking en er zijn dus nog vertragingen. Dat meldt Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Het tweede spoor zal vermoedelijk pas na de ochtendspits, wellicht rond 10 uur, vrij zijn. De NMBS blijft donderdagochtend nog vervangbussen inzetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er worden pendelbussen ingezet tussen Gent-Dampoort en Lokeren. “Er zijn nog vertragingen en afschaffingen te verwachten”, luidt het bij de NMBS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen