VIDEO. Spoedarts vindt het schandalig dat collega zo wordt aangepakt

Er komen veel reacties op de foto van de slapende spoedarts in het AZ Nikolaas. De Oost-Vlaamse spoedarts Ignace De Meyer vindt het schandalig dat de Sint-Niklase urgentiearts zo hard wordt aangepakt.

De vrouw in kwestie, maandag druk besproken op de sociale media, was bezig aan een shift van 24 uur. Zo'n lange shift is iets wat veel voorkomt op de spoeddiensten, omdat er een nijpend tekort is aan urgentieartsen.

De klacht tegen een spoedarts wordt ernstig genomen, meldt het ziekenhuis. "Onze artsen en medewerkers voelen zich geraakt door de soms ongenuanceerde en persoonlijke reacties die dit incident binnen de media en op sociale media in het bijzonder veroorzaakt heeft", zegt de ziekenhuisdirectie.

Het ziekenhuis betreurt het incident. "Onze ombudsdienst zal dit incident, net zoals bij andere klachten het geval is, onderzoeken aan de hand van gesprekken met zowel de patiënt als de betrokken arts en spoedverpleegkundigen, waarna in samenspraak met de directie van het ziekenhuis desgevallend de nodige (verbeter)acties ondernomen kunnen worden", meldt de directie.

Het AZ vraagt dat patiënten melden wanneer ze ontevreden zijn. "Onze artsen en medewerkers voelen zich geraakt door de soms ongenuanceerde en persoonlijke reacties die dit incident binnen de media en op sociale media in het bijzonder veroorzaakt heeft. Als ziekenhuisdirectie en als voorzitter van de Raad Van Bestuur willen wij expliciet onze waardering uitspreken ten aanzien van onze artsen en medewerkers die dag in dag uit, niet altijd in de meest makkelijke omstandigheden, trachten om de patiënt met de best mogelijke zorgen te omringen", stelt het ziekenhuis in een persbericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen