Minitournee voor twintigste verjaardag ’t Hof Van Commerce stopt niet in 'hometown' Izegem

© Piet Stellamans

't Hof van Commerce bestaat twintig jaar. Dat viert de band met een kleine tournee, maar die passeert niet langs Izegem, waar het allemaal begon.

Stephanie Demasure

In 2018 bestaat de band met ‘Levrancier’ Flip Kowlier, Buyse (Serge Buyse) of ‘Dommestik’ en DJ 4T4 (Kristof Michiels) twintig jaar. Reden genoeg om zich nog eens in volle glorie aan het Vlaamse publiek te tonen. Daarom spelen ze vier concerten in het clubcircuit.

Kreun uitverkocht

De minitournee brengt hen naar Gent en Leuven, maar ook naar West-Vlaanderen. Op 24 maart starten ze hun concertenreeks in de Magdalenazaal in Brugge. Op 31 maart sluiten ze af in De Kreun in Kortrijk. Dat concert is trouwens al uitverkocht.

“We hebben al van heel wat andere concertzalen de vraag gekregen om er ook op te treden, maar we wilden de clubtour bewust kleinschalig houden”, zegt manager Werner Dewachter van Busker Bookings. “We zochten zalen in het clubcircuit. Izegem heeft die niet echt, dus er waren niet meteen mogelijkheden om daar te spelen tijdens deze tour. Er komt nog een single uit, en ook een vinylbox met een verzamelplaat. Eerst focussen we op de tour, dan zien we wel wat er nog volgt.”

Begonnen in het JOC

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) groeide op met de muziek van 't Hof van Commerce. Hij was een tiener toen ze muziek begonnen te maken. “Izegem heeft een aantal streekproducten: borstels, schoenen, bier, maar zeker ook deze muziek”, zegt hij. “Ik herinner me nog hun eerste stappen in ons JOC. In hun nummers komen geregeld anekdotes van hier voor en natuurlijk exporteren ze ons prachtige taaltje.” In 1998 debuteerde 't Hof met ‘En in Izzegem’, een duidelijker verwijzing naar hun thuisstad konden ze niet maken.

Maar in Izegem spelen de mannen dus niet tijdens hun tour. “Ik ben altijd fan geweest en ben het nog altijd. Of ik zelf kan gaan, moet ik nog eens bekijken. Misschien spelen ze ook op festivals. Als de gelegenheid zich voordoet, zijn we zeker vragende partij om hen nog eens op Izegem Zomert te programmeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen