© Lemon Beret

5 stuks voor je kids die de investering waard zijn

Basics die lang meegaan? Altijd een win-win situatie. Daarom kan het geen kwaad om iets meer geld uit te geven aan bepaalde mode-items voor je kids. Deze stukken zijn alvast de investering waard!

cityfashion

Een goede winterjas en warme sweater

Een degelijke winterjas is altijd dubbel en dik zijn geld waard. Investeer in een basic model, een warme parka bijvoorbeeld, in een neutrale kleur zodat je erop los kan combineren. De ideale winterjas heeft een kap (je weet nooit hoe het weer kan omslaan) en een rits van degelijke kwaliteit.

Een warme sweater kan je kleine spruit altijd gebruiken. Met quote, print of net basic? Een sweater blijft favoriet tijdens koude schooldagen.

Jeans versus jogging

Hét stuk dat in iedereen zijn/haar kast hangt? Jeans! Ook voor kids is het een belangrijke basic die echt niet mag ontbreken. Een jeans die perfect aansluit, de juiste wassing heeft en toch comfortabel zit vraagt nu eenmaal om een investering. Wij vinden ook niet de perfecte jeans in 1-2-3, dus neem de tijd om de juiste jeans te vinden voor je kids.

Playdate of schooluitstap naar de kinderboerderij? Een stijlvolle joggingbroek gaat langer mee dan die printed legging.

De perfecte sneaker

Enorm veelzijdig, comfortabel en trendy? Kies voor een sneaker! De perfecte sneaker ziet er niet alleen tof uit, je kids moeten kunnen spelen zonder pijnlijke voetjes.

Investeer in een model met rubberen neus en zool, dat is slijtvaster. Een stevig hielstuk dat de voet op zijn plaats houdt en een makkelijke sluiting zorgen voor uren speelplezier.

Terug naar school? Zo vind je écht stevige kinderschoenen

© Stones & Bones

Ravotten op de speelplaats, voetballen in de tuin en….lopen voor de bus. Met deze handige tips vind je écht stevige kinderschoenen zodat je kids letterlijk én figuurlijk stevig in hun schoenen staan voor het nieuwe schooljaar!

Kies voor schoenen met een rubberen tip en zool

Schoenen met een rubberen neus kunnen letterlijk tegen een stootje. Niet alleen zijn ze goed bestand tegen krassen en beschadigingen, dankzij hun flexibiliteit kunnen kinderen er ook vrij in bewegen. Ook een echte rubberen zool is een goed idee: die zijn slijtvaster dan een zool van kunststof.

Kies voor een stevig hielstuk

Eén van de belangrijkste vereisten voor een degelijke kinderschoen, is een stevig hielstuk. Een schoen met een stevig hielstuk zorgt voor een optimale ondersteuning van het hielbeen zodat de voet in de juiste positie blijft en dus ook een goede houding aanneemt.

Kies voor een gemakkelijke sluiting

Voor peuters die nog maar net kunnen wandelen kies je beter voor veters zodat de schoen perfect om de voet sluit. Zodra je kind naar school gaat, zijn veterschoenen geen must meer. Schoenen met klittenband of veterschoenen met een rits aan de zijkant bieden even veel comfort én besparen je tijd!

In deze pyjama’s gaan je kids wél graag slapen

© Woody

Krijg je je kids moeilijk in bed? Een nieuwe pyjama die ze zelf mooi vinden kan helpen. In deze “speelproof” en stijlvolle pyjama’s gaan ze wél graag slapen!

Op en top pyjamacomfort

Een pyjama moet voor je kids vooral goed zitten. Ze moeten kunnen spelen (en slapen natuurlijk) in alle vrijheid. Een knellende pasvorm is dus een no-go! De ideale pyjama is zelfs één maatje groter voor maximum comfort. Zorg voor ademende stoffen, je kids krijgen het vaak te warm tijdens het slapen. Katoen of spons voelt fris tijdens de nacht en geeft genoeg bewegingsvrijheid.

Mama, ik kan dat zelf

Heeft je oogappel nog geen zin om naar bed te gaan? Na verloop van tijd gaan ze het ‘pyjama-aandoen’ ritueel automatisch linken met ‘slapen’. Laat ze dus zelf een pyjama uitkiezen!

Kinderen kiezen meestal voor prints of felle kleuren, dus speel hierop in tijdens het pyjama-shoppen. Wie volledig mee wil zijn met de slaapmode: streepjes, onesies en truitjes met een aparte snit geven je kids extra zoete dromen… .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer