© Photo News

Huiszoekingen na verijdelde aanslag op Thalys: vier mensen meegenomen

In het kader van het onderzoek naar de terroristische aanslag op de Thalys in augustus 2015 hebben er zes huiszoekingen plaatsgevonden. Vier personen werden meegenomen voor verhoor. Dat meldt het federaal parket in een persbericht.

jdb

De huiszoekingen vonden plaats in Laken, Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht en in de gevangenissen van Andenne en Marche-en-Famenne. Er werden geen explosieven of wapens aangetroffen. Vier personen werden meegenomen voor verhoor. Volgens VRTNWS hebben de speurders ook de schuilplaats doorzocht van Abdelhamid Abaaoud, het brein achter de aanslagen in Parijs.

Overmeesterd

Op 21 augustus 2015 opende Ayoub El Khazzani het vuur op passagiers van een Thalys-trein met bestemming Parijs. Vier reizigers - drie Amerikaanse militairen met vakantie en een Brit - konden El Khazanni evenwel overmeesteren, waardoor er slechts drie mensen gewond raakten.

Een andere man, Bilal Chatra, ordt ervan beschuldigd El Khazzani geholpen te hebben Europa binnen te komen via de vluchtelingenstroom uit Irak en Syrië. El Khazzani pleegde de aanslag in opdracht van Abdelhamid Abaaoud. Abaaoud is ook verantwoordelijk voor de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs (130 doden).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER