© Google Street View

Dronken bestuurder botst tijdens rijverbod: man ook onder invloed van cannabis, cocaïne en amfetamines

Een zwaar dronken chauffeur heeft tijdens een periode van rijverbod in de Smisstraat in Mechelen een fietsenstalling aan diggelen gereden. Het is de vierde keer in minder dan twee jaar tijd dat hij onder invloed wordt betrapt.

ldn

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens het weekend bij 1.176 bestuurders een ademtest afgenomen. 37 bestuurders waren positief. Er werden bij de actie elf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Normaal had dat er nog één meer geweest, maar de chauffeur die in de Smisstraat een ongeval veroorzaakte, had zijn ingetrokken rijbewijs al enkele weken bij de politie liggen. “De bestuurder wou de Locomotiefstraat inrijden, maar ging uit de bocht en knalde tegen een fietsenstalling, waarbij ook een garagepoort en een verlichtingspaal werden beschadigd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

“De man had niet alleen 2,6 promille alcohol in zijn bloed, maar was ook onder invloed van cannabis, cocaïne en amfetamines. De chauffeur reed tijdens een opgelegd rijverbod en het was het al de vierde keer dat hij achter het stuur betrapt werd onder invloed van drugs”, zegt de woordvoerder.

Te voet naar huis

Elf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor zes uur. Eén van hen werd in de Denderlaan in Willebroek met 1,4 promille in zijn bloed aan de kant gezet. Maar dat belette de man niet toch met zijn auto verder te rijden. Hij kon snel ingerekend worden.

“Omdat hij nu echt niet meer verder kon rijden, belde de man zijn ex-partner op om even taxichauffeur te spelen. Toen de dame korte tijd later ter plaatse kwam stelden onze diensten vast dat ook zij dronken was. Ze had eveneens 1,9 promille alcohol op, zodat ook zij haar rijbewijs moest inleveren. Beiden verlieten dan maar te voet onze controleplaats”, besluit Van de Sande.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER