BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Delferière slaat alarm over videoref: "We hebben dringend meer opleiding nodig"

Jupiler Pro LeagueNa een rampweekend voor de arbitrage trekken Sébastien Delferière en verschillende andere scheidsrechters aan de alarmbel. De videoref in zijn huidige vorm wérkt niet. Dat bleek gisteren toen we alle refs polsten die al met een videoref hebben gewerkt.

26 reacties

  • LINDA VANDEN BOSSCHE

    6 jaar geleden
    Achteraf zeggen dat je mis ben is gemakkelijk, he Delferière . Maar voor mij is dit competitie vervalsings .
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Ongeacht welke aanpassing men zal doorvoeren bij de videoref, het is en blijft een feit dat de scheidsrechters zich boven alles en iedereen verheven voelen. Toegeven op het moment zelf, dat men fout is, en corrigeren zou volgens hen een miskleun zijn en een deuk in hun onterecht imago. Schaf die videoprocedure af, maar laat de refs er zich van bewust worden dat ze kunnen missen, maar het ook recht zetten ter plaatse. Bij deze krijgen ze respect omwille van het inzien van hun fout.
  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    Idd de bekwaamheid is zéér beperkt bij de belgische refs.Als een ref twijfelt kan hij de beelden herbekijken en dan een beslissing nemen,beelden liegen niet hé delferiere????
  • Dirk D'hont

    6 jaar geleden
    Je hoeft geen opleiding indien je niet mag zien wat je zag.
  • Jan Roesems

    6 jaar geleden
    Niet het videosysteem maar de beperkte bekwaamheid van de wedstrijdleiders is HET probleem. Als de scheidsrechter een foute inschatting maakt , en dat is menselijk, mag hij de beelden (her)bekijken om te zien wat hij met eigen ogen gemist heeft. TV beelden zijn een hulp voor de wedstrijdleider. Zij die het anders zien kunnen best opstappen want zijn niet mee met hoe morgen wedstrijden zullen geleid worden.