Directeur van Olmense Zoo zet stap opzij, kinderen nemen over

De Olmense Zoo wil, nu een nieuwe vergunning is aangevraagd, een doorstart maken met een nieuwe directie. Karel Verheyen, die 22 jaar onlosmakelijk verbonden was met de Zoo, zet daarvoor een stap opzij.

ph

Verheyen haalde het nationale nieuws toen hij zeer emotioneel reageerde op de sluiting die door minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) was opgelegd. De kinderen van Verheyen nemen het management over. De eerste reactie na de sluiting was dat de Zoo met alle middelen zou proberen deze beslissing aan te vechten. Vorige week ging een nieuwe vergunningsaanvraag naar Brussel, met een gedetailleerd verbeterplan voor de dierenverblijven. Ook zou een aantal dieren naar andere dierentuinen worden verplaatst.

Nu maakt de Zoo dus ook een plan voor interne reorganisatie bekend. “Het management van de Olmense Zoo werd overgedragen aan de kinderen Els en Wim Verheyen, samen met Koen Van Rompaey, voorzitter van de nieuwe vzw Olmense Zoo. Karel Verheyen, die de dierentuin gedurende 22 jaar gestalte gaf en uitbouwde, zet een stapje opzij”, meldt de Zoo. “We willen onze dank uitspreken aan Karel Verheyen voor zijn enthousiasme, gedrevenheid en de liefde voor dieren die hij ons en de honderdduizenden bezoekers van onze dierentuin wist bij te brengen.”

Andere nieuwigheden zijn de oprichting van een adviesraad, een meer doorgedreven plan op vlak van kweken, en de toetreding tot de EAZA, de European Association of Zoos and Aquaria.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer