© shutterstock

Ziekenhuis maakt pijnlijke vergissing: verkeerde baby gecremeerd

Een overleden baby werd in Australië gecremeerd ondanks de wens van zijn ouders om hun kindje te begraven. De vergissing werd gemaakt nadat twee doodgeboren kindjes werden verwisseld in het ziekenhuis.

mtm

De twee baby’s werden vorig jaar verwisseld in het Royal North Shore-ziekenhuis in Sydney, maar het nieuws raakte nu pas bekend. De fout gebeurde omdat een dekentje de identiteitskaartjes verborg.

Jillian Skinner, de minister van Gezondheid van New South Wales (de staat waarvan Sydney de hoofdstad is), heeft zich geëxcuseerd voor het incident. “Ik ben geschokt en uit mijn diepste verontschuldigingen aan de nabestaanden.”

Een woordvoerder van oppositiepartij Labor vond de excuses echter onvoldoende en eist het ontslag van de minister. “Zodat het volk opnieuw vertrouwen kunnen krijgen in onze gezondheidszorg.” Niet veel eerder was er een soortgelijke fout gebeurd in een ander ziekenhuis in Sydney.

De Australische premier Mike Baird steunt zijn minister echter. “Ze doet haar job goed, in erg moeilijke omstandigheden”, verklaarde hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer