Filip Dewinter gaat door met 'islamsafari'

door
Belga
Leestijd 1 min.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) laat zich niet afschrikken door het verbod van de gemeente Molenbeek op zijn 'islamsafari' met de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV). Vrijdag om 14 uur vertrekken ze naar Molenbeek. Dewinter wou Wilders op 3 november een rondleiding geven in Brussel en Molenbeek. "Noem het een islamsafari", zei hij eind september. "Een wandeling langs de plaatsen in Brussel die het ergst getroffen zijn door de islamisering." Francoise Schepmans (MR), burgemeester van Molenbeek, heeft de bijeenkomst nu verboden in een politieverordening.

"We vinden het te gek voor woorden dat twee verkozen volksvertegenwoordigers de toegang tot een Belgische gemeente wordt ontzegd. Dit is not done in een vrije samenleving", is donderdag te horen bij Vlaams Belang. "Dit zegt alles over Molenbeek. Een verbod zou niet aan de orde zijn geweest in een andere gemeente."

Vlaams Belang plant om 12.30 uur een persconferentie in de Kamer. Om 14 uur vertrekken beide politici naar Molenbeek, waar ze onder meer de Ribaucourtstraat, het Sint-Jan-Baptistvoorplein en de Gentsesteenweg willen bezoeken.

Wellicht wordt Geert Wilders daarbij begeleid door een escorte van de federale politie. Een risico op een belangenconflict met de lokale politie van Molenbeek, die het bezoek moet verhinderen, bestaat niet, zegt de federale politie. "Er is genoeg overleg tussen beide."

bron: Belga