Na reeks inbraken in woningen slaan dieven nu zeven keer toe in industriepark

© hsb

© hsb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Na meerdere kleine inbraken in appartementen en woningen afgelopen weekend, hebben inbrekers het nu gemunt op bedrijven. In de nacht van woensdag op donderdag gebeurden in het industriepark zeven inbraken.

Hannelore Smitz

De eerste oproep van een inbraak in het industriepark kwam binnen bij de politie om 19.55 uur woensdagavond. Bij firma ARD Benelux hadden dieven de toegangspoort en een deur opengebroken, maar geen buit gemaakt. Daarna kwam de ene na de andere oproep binnen. Bij Vanwezel Autoparts was een raam opengebroken en werd een kleine som geld gestolen. Ludwig van busbedrijf Van Mullem trof bij aankomst bij het bedrijf een opengebroken kluis aan naast de gebouwen. “De kluis was naar buiten gesleurd en daar opengebroken”, zegt korpschef Pierre Schippers van de politiezone Tienen-Hoegaarden. “Er zaten nog inkomsten in van één buschauffeur, gelukkig slechts een zestigtal euro. In de kluis zaten ook nog documenten, maar die werden gewoon achtergelaten. Het is duidelijk dat de dieven enkel uit waren op geld.”

Ook bij gasbedrijf Multigas werd een brandkast opengebroken, deze keer in het kantoor zelf. De dieven gebruikten een slijpschijf om de kast langs achter open te slijpen. Ook daar was de opbrengst beperkt.

“Er is over het algemeen meer braakschade dan buit”, zegt Schippers. “De dieven braken deuren en vooral ramen stuk, maar konden slechts op drie plaatsen een kleine buit maken.” Na Van Mullem volgden nog meldingen van inbraken bij Aquafin in de Ambachtenlaan, in een werfkeet van Recom in het Industriepark en bij een fruitbedrijf in de Hamelendreef. In geen van die bedrijven werd iets gestolen.

Nog betere beveiliging

Bij lampenfabrikant Sylvania zijn de dieven niet ver geraakt. “De beveiligingsfirma heeft op haar ronde om iets voor middernacht vastgesteld dat er een raam stukgebroken was aan een kantoortje aan de zijkant, bij de IT-dienst”, zegt algemeen directeur Luc Debleser. “Ze heeft ons onmiddellijk verwittigd. Er is amper schade. Het is zelfs niet duidelijk of de dieven echt binnen geweest zijn. Het raam stond wel open, maar binnen was er niets van een inbraak te zien. Er lag een laptop op het bureau, maar die lieten de daders liggen. Er is enkel een leeg metalen doosje verdwenen van de vensterbank. Dat hebben we in de struiken teruggevonden.” Ook al hebben de dieven niet veel bereikt met hun inbraak, toch plant de directie extra veiligheidsmaatregelen. “Er is al een goede beveiliging, maar we gaan de komende weken toch nog bijkomende camera's plaatsen”, aldus Debleser. Sowieso is er binnen al een alarmsysteem met bewegingsdetectoren in de gangen.

Van de daders is voorlopig geen spoor, het onderzoek loopt nog. Eerder deze week waren er ook al verschillende inbraken in woningen en appartementen. Of er een link bestaat met die feiten, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen