© shutterstock

Belgische paraglider stort voor het oog van zijn vrienden neer

Een Belgische toerist is donderdagnamiddag om het leven gekomen in Oeganda. De 56-jarige man was aan het paragliden in het in het Queen Elizabeth National Park toen het plots misliep. Dat melden lokale media en wordt bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De man laat een vrouw en twee kinderen na. De politie is met een onderzoek gestart.

mtm

De 56-jarige Belg, was samen met drie collega’s sinds op rondreis in het Afrikaanse land. Eind oktober trokken ze nog naar het Bwindi Impenetrable National Park om van daaruit door te reizen naar het Queen Elizabeth National Park.

Volgens een van zijn collega’s maakte de Belg een fout tijdens het paragliden en zagen zijn vrienden hem naar beneden vallen. “Het was een stom ongeluk.” Nog volgens de collega zou de hele groep bestaan uit heel ervaren paragliders. “Het was onze sport. In Oeganda alleen hebben we al in alle nationale parken aan paragliding gedaan”, luidde het. Een paraglide of glijscherm is een parachute waarmee men kan ‘zweven’ als men van een helling af loopt.

“Geen toestemming”

“Het klopt dat een van de toeristen om het leven is gekomen toen de propeller van zijn paramotor afbrak door de hevige wind. Hij had geen schijn van kans”, bevestigt Peter Tindyebwa van de plaatselijke politie. Er loopt echter ook een onderzoek om te achterhalen of de Belg op dat moment wel mocht vliegen.

“Volgens ons hadden ze geen licentie om te filmen en te paragliden in het park”, vertelt medewerker Simplicious Ges van de Wildlife Authorithy. “Ze hadden daar wel om gevraagd, maar de toestemming was nog niet gegeven. Ze moesten eerst nog betalen. Al blijft het natuurlijk een tragedie dat een van hen om het leven gekomen is.”

De 56-jarige Belg laat een vrouw en twee kinderen na. “Hij woonde tot 2014 vier jaar in Oeganda, tot hij terugkeerde naar België. Nu waren we met hem teruggekeerd en hebben we alle parken in Oeganda bezocht waar we konden paragliden “, vertelt zijn collega.

Zijn lichaam wordt een van de komende dagen overgebracht naar ons land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER