© Maripé

Suède laarsjes? Zo bescherm je ze tegen regen en vuil

Suède schoenen zijn dit seizoen helemaal hot. Jammer genoeg zijn ze net iets gevoeliger voor slijtage, strepen en vlekken. Suède laarsjes gekocht? Zo bescherm je ze tegen regen en vuil!

cityfashion

Beter voorkomen dan genezenSuède schoenen kan je beschermen tegen (water)vlekken en verkleuringen met een aangepaste spray. Behandel ze meteen na je aankoop en elke keer als je ze gedragen hebt. Wees er zeker van dat je spray in kwestie echt bedoeld is voor suède. Lacquer-of leersprays zijn een no-go. De leuze ‘less is more’ mag je hier vergeten, hoe vaker je je laarsjes inspuit, hoe langer je plezier van ze hebt.

Vocht en vuile plekken maken suède snel hard. Geef je schoenen daarom af en toe een opknapbeurt met een speciale suèdeborstel om ze soepel te houden. Bewaar je schoenen altijd in een stoffen zak of schoendoos (nooit in een plastic zak!), zo kan de stof blijven ademen.

Vlekken verwijderen? Dat doe je zo!

Onverwachte regenbui? Probeer je schoenen op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten drogen. Als de watervlekken plaatselijk zijn, gebruik dan keukenpapier of zakdoekjes om zoveel mogelijk vocht op te slorpen. Je hele laarsje doorweekt? Laat ze drogen op een koele plaats, ver weg van een warmtebron (dit kan ervoor zorgen dat het vocht juist meer intrekt).

Heb je een vlek op je suède schoenen, schiet dan zo snel mogelijk in actie. Geef de vlek geen kans om diep in je schoenen te dringen. Vet kan je aanpakken door een beetje azijn lichtjes te deppen op de vlek.

Vuil kan je verwijderen door je schoenen boven een pot kokend water te houden, waardoor het meeste vuil verdampt. Hardnekkige vlek? Gebruik dan een schoengummetje speciaal gemaakt voor jouw suède exemplaren.

Zo vind je de perfecte enkellaars voor onder je rok of jurk

© Nero Giardini

Enkellaarsjes zijn soms tricky business om te combineren met een rok of jurk. Toch bestaan er een aantal tips & tricks die wonderen doen voor je benen. Enkellaarzen onder je rok? Zo doe je het!

Multitasker voor je outfit én figuurEnkellaarsjes bestaan er in alle mogelijke kleuren, modellen en stijlen. Op zoek naar een multitasker die past onder al je outfits waar je je benen showt? Een enkellaarsje dat net voorbij je enkels eindigt maakt je benen slanker.Doorgaans geldt: hoe hoger de hak, hoe meer je benen optisch verlengd worden. Al mag je comfort natuurlijk niet uit het oog verliezen. Tip: kies je panty in de kleur van je laarsje, zo krijg je een vloeiende overgang die je benen optisch verslankt en verlengt!

De perfecte enkellaars voor jouw rok of jurk

Sommige laarsjes kunnen je look nogal ‘plomp’ maken. Daarom is het belangrijk dat je het juiste type enkellaars onder je rok draagt. Een kokerrok met hoge taille krijgt een classy upgrade met een enkellaars met fijne hak en puntige neus.

Een strakke minirok of kort aansluitende jurk zijn op zich al sexy genoeg. Kies daarom voor een platte enkellaars of stevige blokhak voor wat evenwicht.

Meer fan van losse jurkjes of rokjes? Een A-lijn werkt per definitie verslankend, dus elk type enkellaars met kleine hak past perfect onder deze rok of jurk

Zo draag je enkellaarsjes onder een jeans

© Peter Kaiser

Dat enkellaarsjes echte multitaskers zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Ze passen onder elke jurk of rok. Maar hoe draag je enkellaarsjes onder een jeans? Zo!

Begin met de juiste enkellaarsOf je nu kiest voor een stoer, elegant of sportief paar, houd altijd rekening met het silhouet van je benen. De juiste enkellaars kan zorgen voor een afslankend effect, of net een verstevigend effect.Een hogere enkellaars die net je enkel bedekt, maakt je benen slanker. Hetzelfde geldt voor laarsjes met een puntige neus of stevige blokhak. Heb je wat dunnere benen of enkels, kies dan voor een fijne hak, een lage enkellaars tot net onder je enkel en een materiaal met textuur.

Flared, skinny of rechte pijpen?Voor elk jeansmodel bestaat er de ideale enkellaars. Een flared jeans, met brede pijpen dus, staat het best met een brute enkellaars met stevige blokhak. Puntige, smalle enkellaarzen komen dan weer volledig tot hun recht met een skinny jeans. Onzeker over je keuze? Een jeans met rechte pijpen is voor elk type enkellaars een perfect match.Tip: laat zoveel mogelijk van je enkellaars zien als je een strakke jeans draagt. Rol je pijpen op tot net boven je laarsje of stop ze in je schoenen voor een nonchalante, maar super stijlvolle look.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer