Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Beke niet opgezet met "stoere verklaringen" over Catalonië

CD&V-voorzitter Wouter Beke neemt de "stoere verklaringen" vanuit Vlaanderen en België over Catalonië op de korrel. Die verklaringen kunnen volgens hem belangrijke (diplomatieke) gevolgen hebben voor ons land. "De voorbije jaren is de stelling steeds geweest dat buitenlandse conflicten niet geïmporteerd mogen worden. Je kan die houding niet veranderen op basis van de sympathie die je voor een van de partijen hebt", aldus Beke. 

78 reacties

  • Joël Versin

    6 jaar geleden
    Diplomatie werkt pas als er een wederzijds respect is, anders mogen jullie uren oeverloos vergaderen (jullie ding hé politici) om er nooit uit te komen... En dat de EU zijn mond houdt, geen daadkracht toont in dit dossier, zal nefaste gevolgen hebben voor zijn bestaan. Teveel dure politiek, regelgeving, zonder echte oplossingen, roomt het welzijn van de bevolking af.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Mensen die worden neergeslagen door hun eigen politie hoort niet thuis in dit Europa en alle politiekers zouden dit onmiddellijk moeten afkeuren maar niet bij de CD&V. Volgens Beke mogen wij hier de problemen van Catalonië niet naar hier brengen,maar toe de Turken ons land op stelten zetten om Ardogan te steunen, toe was het heel stil bij de CD&V. Democratie een moeilijk begrip.
  • roland versweyveld

    6 jaar geleden
    Deze hele Catalaanse toestand heeft mij bang gemaakt. Bang van de EU, bang van hypocrieten zoals Beke, maar vooral bang van politici die roepen om meer Europa en zelfs een Europees leger.
  • daan aerts

    6 jaar geleden
    Die van de kampioenen zal ook weer eens de goede proberen te spelen
  • james vroman

    6 jaar geleden
    beseft hij wel dat zijn partij mede schuldig is aan dit non beleid ?