© Archief Shutterstock

Moeder (50) slaat geopereerde zoon en oma in elkaar

Een 50-jarige vrouw uit Bilzen kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van twaalf maanden met uitstel opgelegd, ondanks de krokodillentranen waarmee ze eerder voor de rechter verscheen. Ze moest zich verantwoorden voor zware slagen aan haar zoon en inwonende moeder.

ShDf

De vrouw stond terecht voor een ruzie met haar zoon in augustus 2015. De jongen was het beu dat zijn moeder hem achterliet met heel het huishouden terwijl zij op stap ging met haar nieuwe vriend. Toen de knaap, die net geopereerd was aan zijn been, haar hierover aansprak, sloegen de stoppen door. “De vrouw begon hem te bijten, te krabben en te slaan”, klonk het bij het openbaar ministerie. “Uiteindelijk is de jongen in foetushouding op de grond gaan liggen om zich te beschermen tegen het zware geweld. Zijn moeder hield niet op. Ze nam zijn kruk en sloeg hard op het geopereerde been van haar kind. Hij is nadien naar het ziekenhuis gebracht.”

Toen de inwonende grootmoeder tussenbeide wilde komen, deelde ook zij in de klappen. Al lijkt de vrouw zeer vergevingsgezind. “Ik heb maar één dochter, ze zal het nooit meer doen”, probeerde het bejaarde slachtoffer de rechter te overhalen. Al leek dit niet te helpen.

Ook met heel wat krokodillentranen en een hysterisch toneeltje wist de beklaagde de rechter niet te overtuigen van haar spijt. “Ik zie veel bekken, maar weinig echte tranen”, aldus de voorzitter. Vandaag werd de vrouw dan ook veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer