BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Eerste vrieskou doet intrede: Agentschap Wegen en Verkeer houdt 108.000 ton strooizout paraat voor deze winter

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beschikken deze winter opnieuw over ongeveer 108.000 ton strooizout om de gladheid op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen te bestrijden. Dat maakte het AWV vandaag bekend. Deze week doet naar verwachting de eerste vrieskou haar intrede in Vlaanderen.

12 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Verplicht nu eens 4-seizoen banden met berg en sneeuwvlok! Waarom mogen auto's in de winter nog rijden met zomerbanden? Ik kan er niet bij, we hebben amper zomer maar 3/4de van het jaar regen en prut op de weg. Zomerbanden zijn tijdens regenval minder veilig dan 4-seizoen, ook tijdens bladeren en modder. Het enige moment dat die banden minder werken is voor die 30 dagen dat ze zon schijnt. Wij leven niet in de tropen stelletje zomerbanden-kiekens!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Johan Van Biesen ,volledig met je eens ,rij al zolang de winterbanden bestaan en is totaal wat de meesten denken, geen meerkost ,als je winterbanden erop liggen hebt slijten de zomerbanden niet en omgekeerd ,enige kost ,4 staal velgen en dat is nu werkelijk niet zo duur dat het je niet waard is een betere en veiligere wegligging te hebben bij winter ,men mag ze zo stilaan verplichten vanaf 1 oktober (1Nov) tot en met april,in Duitsland is het gewoon plicht.
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Verplicht winterbanden als het sneeuwt en een slipcursus elke 2 jaar. Zeker de helft van de autobestuurders kunnen al niet meer rijden als het regent of als het donker is...Controle op de banden zou ook al helpen, je moet eens kijken in uw buurt, veel hebben versleten zomerbanden en denken dat ze veilig de weg op kunnen als het sneeuwt...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Aangevuld ?,voorbije jaar hebben we geen winter gehad ,hebben ze 't zout van voorbije jaar weggegooid ?.
  • Vermeire Edgard

    6 jaar geleden
    we betalen er toch met zijn allen voor , hoeveel ton wie heeft daar nu interesse voor der licht in Spanje miljoenen kilo s'