Dentist with patient
Volledig scherm
Dentist with patient © Getty Images

Ruim 600.000 Belgen verzekerd tegen 'onbetaalbare' tandarts

Ruim 600.000 Belgen hebben een ­extra verzekering afgesloten uit schrik voor torenhoge facturen na een ­bezoek aan de tandarts. Het aantal verzekerden neemt snel toe. Dat berichten Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag, na een rondvraag bij de drie grootste ziekenfondsen.

14 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ik heb geen tanden een oud kunst gebit geen problemen en geen kosten en moest het ooit nodig zijn wel even op vakantie en daar is het bijna gratis, trouwens waar dacht je dat kunt gebit en protheses vandaan komen, enkele uitzonderingen daar gelaten.
  • Wim Van Hoof-Segers

    6 jaar geleden
    Inderdaad Jeff Smulders : dit wordt in stand gehouden door geen terugbetaling te voorzien voor prothesen. Ze vragen wat ze willen. An als ja dan weet dat vaak die kunsttanden dan nog in het goedkope buitenland worden gemaakt...
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    En De Block laat die diefstal toe. Krijgt ze daar steekpenningen voor?
  • Koen Lavrijsen

    6 jaar geleden
    Ik ging overlaatst naar de tandarts voor informatie voor een aanpassing van mijn vals gebit door 2 hoektanden die door middel van zo een stokje in mijn tandvlees verstevigd worden om achteraf ietswat normaal te kunnen bijten. Het zou mij bijna 3700 euro kosten.. Een bedrag dat ik als alleenstaande nooit bij elkaar gespaard krijg dus pech... Dan maar geen tanden..
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    500 euro per tand is er gewoon heeeel ver over. Waarom moeten die dames en heren allemaal met een ferrari os porsche rijden?