‘Lelijkste kerstboom van Vlaanderen’ krijgt erestek voor winkelcentrum

© sdr

De kerstversiering die elk jaar in Ronse opgehangen wordt, is zeven jaar oud. Reden genoeg voor het stadsbestuur om ze te vernieuwen en uit te breiden. De sterrenboom – ooit verkozen tot ‘lelijkste kerstboom van Vlaanderen’ – wordt voor De Passage opgesteld.

sdr

“Belangrijk is dat de plaatsingstijd van de hele kerstversiering zo kort mogelijk gehouden wordt, zodat we manuren uitsparen”, zegt schepen Tom Deputter (Open VLD). “We investeren dan ook in armaturen op de verlichtingspalen, in de plaats van boven de straat. De stadsdiensten deden er ettelijke weken over om die op te hangen. Er zal ook extra kerstverlichting komen, zoals op de rotondes van de invalswegen en bijkomende accenten op de pleintjes in het centrum. Verder krijgt de verlichting in De Vrijheid een eigen karakter, waarbij we rekening houden met de lichtstudie die we eerder voor die buurt lieten uitvoeren.”

Golf van protest

De sterrenboom, die zeven jaar geleden aangekocht werd, komt voor winkelcentrum De Passage te staan, in de plaats van een echte boom. Toen hij voor de eerste keer op de Grote Markt kwam te staan, ontstond een golf van protest.

Hij werd verkozen tot ‘lelijkste kerstboom van Vlaanderen’ en passeerde zo de revue in alle kranten en op de regionale televisie.

Aantrekkelijkheid vergroten

De situatie liep zodanig uit de hand dat zelfs de firma die de ‘Hollywood-kerstboom’ maakte in Ronse poolshoogte kwam nemen. “Dat soort vergissingen zullen we nu niet meer maken”, reageert Deputter. “En ook met andere opmerkingen zullen we rekening houden. We kiezen bijvoorbeeld voor energiezuinige verlichting, maar het licht zal veel warmer zijn van kleur. De nieuwe kerstverlichting zal zo de aantrekkelijkheid van onze stad en de kerstmarkt vergroten, ook voor bezoekers van buiten Ronse. We kopen de nieuwe kerstverlichting verspreid over dit en volgend jaar aan. Als eerste zijn het commerciële centrum en de Grote Markt aan de beurt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen