© RR

Eerste date kent fataal einde voor jonge Oost-Vlaamse moeder

Haar allereerste afspraakje met Kim D. is de jonge ­alleenstaande mama Lieselot De Coninck (32) uit Zottegem meteen fataal geworden. De 37-jarige man uit Ternat bekende dat hij de jonge vrouw zaterdag bij hem thuis om het leven heeft gebracht. “Ze kende hem niet. Lieselot is op de verkeerde kerel gebotst”, beseft haar familie.

Cedric Lagast, Matthias Vanhamme en Wim Jacobs

“Lieselot heeft die kerel ­zaterdagavond voor de allereerste keer ontmoet”, vertelt haar oudere zus Annelies. “Mijn zus heeft hem via het internet leren kennen. Blijkbaar was ze al drie maanden met hem aan het chatten. Maar ons had ze nog niets over hem verteld. Zelfs haar beste vriendin wist van niets.”

© RR.

De jonge winkelbediende uit Zottegem had in september 2016 de relatie met de vader van haar dochtertje Charlotte (10) beëindigd. Sindsdien was ze alleen. “Ze ging toen bij haar vader wonen, om terug op haar plooi te komen”, zegt haar zus.

Dat ze opnieuw verliefd was, wist niemand. “Lieselot was zaterdagavond bij haar grootouders in Brakel. Ze is via de chat opnieuw met hem aan de praat geraakt. Hij heeft haar vervolgens opgebeld, en is haar in Brakel komen oppikken. Het was toen al 22 uur, en onze grootouders vroegen nog of het wel een goed idee was om zo laat nog te vertrekken. Maar ze is toch gegaan.”

“Inbreker betrapt”

Kim D., een vrachtwagenchauffeur, reed met Lieselot naar zijn huis in Ternat. Hij woont er afgelegen, midden in de velden, dicht bij de E40. Hij was alleen thuis: zijn vader die bij hem inwoont, was bij een vriendin. Zijn twee kinderen van (11) en (12) waren bij hun moeder.

Wat er precies in het huis ­gebeurde, blijft onduidelijk. Kim D. belde die nacht zelf de hulpdiensten. “Hij zei eerst dat hij een inbreker had betrapt, en had doodgeslagen”, zegt het parket van Halle-Vilvoorde. Meteen werd duidelijk dat dit niet kon kloppen. Daarna zou Kim D. nog andere verklaringen hebben afgelegd, die kant noch wal raakten. Zo vertelde hij dat hij was beginnen te vrijen met de vrouw, en plots het waanidee kreeg dat ze een man was. Later zei hij dat hij meende dat de vrouw hem kwam beroven. De man zou onder invloed zijn geweest, en maakte een verwarde indruk.

© RR.

Café kort en klein geslagen

Vrienden van Kim D. kunnen niet geloven dat hij een vrouw om het leven heeft gebracht, zelfs al heeft hij volgens het gerecht bekend.

Vier jaar geleden kwam er een einde aan het huwelijk van Kim D. “Hij was een lieve vader en een harde werker, maar hij had soms problemen met alcohol”, zo vertelt iemand uit zijn directe om­geving. “Als hij gedronken had, kon hij agressief uit de hoek komen.” In een aantal cafés in de buurt was hij niet langer welkom, omdat hij in dronken toestand de boel kort en klein had geslagen. Hij zou bovendien veroordeeld zijn voor dronkenschap achter het stuur. Drie jaar geleden moest hij vertrekken bij een transportfirma, omdat hij zijn rijbewijs een tijd moest inleveren. Kim D. startte dan maar zijn eigen transportbedrijf.

“Hij had het de laatste tijd moeilijk”, weet een kennis van zijn vader. “Op Allerheiligen had hij verteld dat hij diep zat, omdat hij vaak moest ­denken aan zijn overleden moeder.”

Hoe Lieselot De Coninck precies om het leven kwam, kon het parket van Halle-Vilvoorde gisteren nog niet verduidelijken. Een autopsie moet daar uitsluitsel over brengen. “Het dochtertje van Lieselot is de hele tijd aan het wenen”, zegt Annelies. “Sinds de politie ons zondag het vreselijke nieuws verteld heeft, spoken er vragen door ons hoofd. Heeft ze veel afgezien? Hoe is ze ­gestorven? En waarom moest ze dood? Lieselot is gewoonweg op de verkeerde kerel ­gebotst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER