Ward (12) geeft iedereen het nakijken met pompoen van ruim 500 kilo en hij droomt al van meer

© eva

Wereldkampioen worden met een pompoen van 2.000 kilo, dat is de droom van de twaalfjarige Ward Boone uit Ardooie die dit weekend zijn eerste wedstrijd won.

eva

De tiener lijkt alvast goed op weg om zijn droom waar te maken, want hij slaagde er al in om een pompoen van maar liefst 511 kilo te kweken. Genoeg om zijn eerste pompoenwedstrijd te winnen.

Rotte pompoen

“Mijn nonkel Jan is mijn groot voorbeeld, hij heeft mij alles geleerd”, vertelt het neefje van Jan Vanwijnsberghe uit Bellegem die drie jaar geleden dezelfde pompoenwedstrijd in de Zwevegemse deelgemeente Sint-Denijs won. “Ik ben op mijn achtste begonnen”, zegt de jonge pompoenkweker. “Ik was onder de indruk van die reuzenpompoenen van mijn nonkel en ik wilde dat ook heel graag leren. Je hebt er wel heel veel geduld voor nodig. Want de eerste twee jaar mislukte het compleet. Mijn pompoenen waren zelfs rot. Vorig jaar lukte het wel en nam ik voor de eerste keer deel aan deze wedstrijd. De pompoen woog maar 153 kilo, dat is veel te weinig. Maar ik hoopte dat ik dit jaar wel zou winnen. En het is mij nog gelukt ook”, vertelt Ward.

2.000 kilo

Hij weet al wat hij gaat doen met de reuzenpompoen. “De zaadjes houden om opnieuw te kweken. Ik ga door tot ik er een heb van 2.000 kilo, als dat lukt ben ik wereldkampioen, want het record staat op 1.190 kilo.”

En dat het kweken van reuzenpompoenen in de familie zit, is overduidelijk. Zijn broer, de elfjarige Lars werd tweede met een pompoen van 496 kilo. Op de derde plaats eindigde Bram Cremelie (23) uit Deerlijk met een pompoen van 458 kilo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen