James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

Vlaams Belang protesteert tegen "megamoskee" in Gent

In Gent protesteert vanavond een 50-tal aanhangers van Vlaams Belang tegen een geplande "megamoskee" in de Rabotwijk. De politie is massaal aanwezig voor de actie, die oorspronkelijk eind oktober zou plaatsvinden, maar toen op vraag van burgemeester en politie werd uitgesteld. Kopstuk Filip Dewinter en Gents fractievoorzitter Johan Deckmyn van Vlaams Belang hekelen de bouwplannen, die ze "een overwinning van de islam op een oude Gentse volkswijk" noemen.

28 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Kathedralen afbreken zou zonde zijn, dat is cultureel erfgoed, maar lelijke parochiekerken die geen nut meer hebben, mogen wat mij betreft gerust worden afgebroken of een herbestemming krijgen. Wat voor nut heeft het om de onderhouds- en herstellingskosten te blijven betalen voor kerken waar op een zondag nog amper 10 man zit?
  • Ricci Latte

    6 jaar geleden
    Er wordt geoogst wat de wanpolitiek van de laatste decennia's gezaaid heeft. Wat is de volgende stap? Afbreken van kerken en kathedralen?
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    In Turkije staan ook kerken, dus waarom zo'n probleem maken van een moskee bij ons? En Zjeppe Fierens: nog nooit was er een Turk betrokken bij de aanslagen hier! En wie zeurt over "bestel maar al hoofddoekjes": 30 jaar geleden "voorspelde" Dewinter al dat we binnen 10 jaar met hoofddoeken zouden moeten rondlopen en "met ons gat omhoog naar Mekka zitten": ook niets van in huis gekomen! (gelukkig maar)
  • Remi Kastaar

    6 jaar geleden
    Niks van aantrekken, Gent is links. Dat ze er hunne plan mee trekken.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Vijftig! Op een inwonersaantal van 6.5 miljoen, het kan tellen. Al die anderen hebben dus geen probleem met een moskee. En de enigen die werken aan de ondergang van België zijn nva en vlaams belang.