-
Volledig scherm
- © Photonews

Beke blijft voorzichtig met kritiek op Spanje, maar waarschuwt N-VA

CD&V-voorzitter Wouter Beke roept op tot respect voor de onafhankelijkheid van het gerecht. Dat deed hij in het VRT-programma Terzake in een gesprek over de Catalaanse crisis en de beslissing die het Belgische gerecht moet vellen over het Europese aanhoudingsbevel tegen de afgezette minister-president Carles Puigdemont.

66 reacties

  • JOHAN Goossens

    6 jaar geleden
    is hij de opvolger van "bertje den bleiter " geworden ? van iemand die achter het "democratische"cordon sanitaire staat kunt ge zo'n geze- ver wel verwachten trouwens zolang dat cordon bestaat kunnen de heren politiekers beter zwijgen over democratisch bestuur,want dat is hier niet
  • HUBERT VANHOVE

    6 jaar geleden
    Beke indertijd hebben de " goede" belgische partyen lang naar de juiste rechter gezocht om het vroegere VB te kunnen veroordelen waarom zou dit in Spanje ook niet kunnen gebeuren
  • Gustaaf Senrame

    6 jaar geleden
    Mr Beke, uw partij kiest en heeft al altijd gekozen voor de zekerheid dat ze zou kunnen in de regering zitten. En de rechters worden toch benoemd door de politiek?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Beke en zijn partijgenoten is wat beloofd door Rajoy, Peter Van Rompuy zoon van nam zelf de verdediging op van de Franquisten. Belangen staan boven mensenrechten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Respect voor de onafhankelijkheid van het gerecht zegt meester Beke. Maar dat gerecht is niet onafhankelijk. Het bewijs? Makkelijk. Moest er een daadwerkelijk scheiding der machten zijn dan zat heel de Wetstraat in de gevangenis. Trouwens als er een rechter moet benoemd worden dan wordt de kandidatuur onderworpen aan het oordeel van de partijvoorzitters. Maar dat weet iedereen, ook mijnheer Beke.