© rr

Homejacking Stabroek: poetsvrouw en zoontje gekneveld, daders weg met Mercedes

De daders van de homejacking aan het Hoogeind in Stabroek gingen ervandoor met een Mercedes ML terreinwagen. Ze hadden geprobeerd de kluis te openen, maar dat lukte niet.

erik vandewalle,

Het onderzoek naar de brutale homejacking, dinsdagnamiddag in de villa naast kasteel Lassonhof aan het Hoogeind in Stabroek, wordt verdergezet. Minstens twee daders waren die namiddag de woning binnengegaan. Het gezin Schouteden was niet thuis. Vader en moeder zijn in het buitenland voor een zakenreis.

De dochter is wel in Antwerpen maar was op dat moment ergens anders. Waren wel aanwezig: de poetsvrouw en haar zoontje. De homejackers waren uit op de kluis van vader Dirk Schouteden, die met verschillende NV’s in de jodiumindustrie actief is en die bovendien het naastgelegen kasteel enkele jaren geleden had gekocht voor meer dan een miljoen euro. De daders gingen er dus allicht van uit dat er veel geld te rapen viel, maar ze kregen de kluis niet open. Ze knevelden de poetsvrouw en haar zoontje op het terras achteraan de woning en gingen er uiteindelijk vandoor met een Mercedes ML terreinwagen.

Het was pas later dat de twee geknevelde slachtoffers gevonden werden. Zij zijn uiteraard zwaar aangeslagen door wat er is gebeurd, maar zouden aan de beterhand zijn. Gisteren waren er nog geen arrestaties verricht. De huiseigenaars zouden vandaag pas thuiskomen van hun zakenreis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER