Scheuren in een gletsjer in Marie Byrdland, een deel van westelijk Antarctica.
Volledig scherm
Scheuren in een gletsjer in Marie Byrdland, een deel van westelijk Antarctica. © Photo News

"Heet gesteente onder Antarctica doet het ijs ook langs de onderzijde smelten"

WetenschapSteeds meer wetenschappers zijn ervan overtuigd dat Antarctica niet alleen langs de bovenzijde aan het smelten is, maar ook langs de onderzijde. Een nieuwe studie ondersteunt het idee van een mantelpluim, een opwaartse stroming van heet gesteente, onder het westelijke deel van het bevroren continent.

19 reacties

  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Dus nog even wachten met die veel te dure vervuilende elektrische wagen. Tommy Roelants, Vlaanderen denkt iets verder dan u. Welke baat leveren die milieubelastingen op voor het probleem? Kan u dat even toelichten? En ja ik geloof in de klimaatopwarming, en neen ik geloof niet dat de mens daar een bepalende rol in speelt!
  • Floris Nijs

    6 jaar geleden
    Wat een uitleg gaan de verdedigers van de opwarming van de aarde weer uit hun duim zuigen?
  • maxim vanderveken

    6 jaar geleden
    @Tommy Roelants, inderdaad de gemiddelde vlaming heeft zelfs niet het verstandelijk vermogen om te weten dat bvb. vuil of rommel in de prullenbak hoort, zelfs de opwarming van de Aarde steken die idioten op Bart de wever of eender welke andere politici en zelf hebben ze niets gedaan natuurlijk.Of ze steken het op de buitenlanders of een nieuwe taks ;)
  • Davy Thaais

    6 jaar geleden
    @mohamed kabbal, is er een meerwaarde dat u pluimen op u visionaire voorspellingen zou geven? Ik denk echter dat u zich voor persoonlijke victorie zo egocentrisch opstelt .@kabbal maakt kabaal
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    oplossen op zich Belgisch,onderwatertaks invoeren.