© Patrick De Roo

© pdr

© pdr

© pdr

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ACV voert actie voor behoud vaste benoemingen: “Trouwe bewaker van de democratie moet blijkbaar dood”

Met ludieke acties houdt de christelijke vakbond ACV het protest gaande tegen een idee van minister Steven Vandeput om de vaste benoeming van vaste (federale) ambtenaren af te schaffen. Donderdag kwam Antwerpen aan de beurt.

PVb

De voorbije zomer lanceerde Steven Vandeput (N-VA) - veelal gekend als minister van Defensie en vaak vergeten als ook minister van Ambtenarenzaken - het idee dat de vaste benoeming maar eens moest verdwijnen. “In een later overleg in september en zeker na een gesprek met de premier kwam hij daar deels op terug”, aldus Marc Nijs, Secretaris ACV Openbare Diensten. Maar je weet maar nooit, denkt men bij de christelijke vakbond. Daarom duiken nu regelmatig ACV-militanten her en der op.

Trouw

Donderdagmiddag deden ze dat met een veertigtal actievoerders bij het monumentje van Nello en Patrasche aan de voet van de Antwerpse kathedraal. “Zoals Patrasche, de trouwe hond die gestorven is, zo moet ook de ambtenaar als trouwe bewaker van de democratie dood”, aldus Nijs. “Politici hebben de afschaffing nodig om de goede elementen te elimineren”.

Slechte elementen kan men al sinds de jaren dertig wél evalueren en straffen, toonde Nijs aan. Als de afschaffing van de vaste benoeming dus niet nodig is om de slechte elementen te verwijderen, dan kan het dus alleen maar zijn om de gedegen ambtenaren te treffen.

Hij haalde daarbij fel uit naar de N-VA die “terug wil naar de état gendarme van de 19de eeuw, als de rijken maar veilig zitten. De N-VA’ers zijn de gendarmen en hun commandant zit op het Schoon Verdiep”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER