© © VRT

“Veel sterkte, Bart De Pauw”, “Op mijn steun kan je rekenen”, “Te belachelijk voor woorden”: de reacties op sociale media

Het nieuws dat de VRT de samenwerking met Bart De Pauw stopzet na klachten van grensoverschrijdend gedrag, slaat in als een bom. Op sociale media wordt er met veel ongeloof gereageerd. Sommigen zijn hard voor De Pauw, maar de meesten hebben twijfels over de klachten en de werkwijze van de openbare omroep.

Een greep uit het grote aantal reacties op Twitter en Facebook:

“Eerst bewijzen en dan pas iemand aan de schandpaal nagelen.”

“Sterkte! Onterechte beschuldigingen”

“Veel sterkte Bart. We staan achter u!”

“Een ongelooflijke schande!!! Iemands carrière kapot maken omwille van een aantal sms-jes met “flirterige” inhoud!!!”

“Na 30 jaar televisie, geen recht van antwoord. Probeert VRT een drama te voorkomen?”

“Nieuw voor de arbeidswet: wat anonieme getuigen geven me het recht iemand op staande voet te ontslaan?”

“Goedkoop excuus van de vrouw om bart de pauw te ontslaan. Zijn programma is rotsachtige ok, maar bart is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”

“Begint #metoo niet wat te veel te evolueren naar een ordinaire heksenjacht waarin geen enkele bekende kop nog veilig is?”

“Al degenen die het ontslag van De Pauw overdreven vinden zonder de feiten te kennen, moeten misschien eens stilstaan bij het feit dat de zender hier de kip met de gouden eieren ontslaat. Ik ken ook de feiten niet, maar dat lijkt me toch een sterke indicatie dat het heus niet om een handvol uit de lucht gegrepen verhaaltjes gaat.”

“Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, niet?”

“Dit vind ik een erg bedenkelijke en kwalijke gang van zaken! Als straks iedereen zomaar ‘anoniem’ beschuldigd kan worden, dan staan we er allen goed op!”

“Kop op Bart, ik steun u 100% straks mag niets meer.”

“Welkom in 2017. Je bent schuldig tot het tegendeel bewezen is. Perceptie is in deze wereld even veel waard als realiteit.”

“Wow mega dubbel gevoel over deze zaak”

“Respect voor deze geweldige tv-figuur! De allereerste die zélf afkomt met een duidelijke uitleg, waarom en hoe! Jammer dat de samenwerking gestopt werd! Naar mijn mening heeft hij, aan zijne uitleg te horen, niks verkeerd gedaan. Anonieme melding van flirterig sms-verkeer... misschien verkeerde opvatting van de dame in kwestie?”

“Geloof er niks van. Wat is da tegenwoordig met die vrouwen ? Een tikje op je poep of een knuffel is da nu zo erg?”

“Jaloezie, je hebt te veel succes, wij zullen je missen Bart, de zondag zal niet meer hetzelfde zijn zonder je grollen en grappen”

“Dit is sowieso foute boel : als dit klopt, zal ik nog lang geshockeerd blijven en diep teleurgesteld. Als het opgezet spel is, was het de grap teveel en ontzettend smakeloos.”

“WTF? Op basis van anonieme meldingen?”

“Wat een vertrouwen van de VRT voor zijn mensen! SCHANDALIG en dat na zo een lange samenwerking voor anonieme klachten nog wel!”

Ook enkele Bekende Vlamingen reageerden al:

Jani Kazaltzis: “Waaat! Bart toch! Lieve vriend! Ik zie je doodgraag!”

Sven De Ridder: “’Hartje’ voor 1 van de tofste collega/vrienden uit de business! Komaan collega’s #steunjevrienden”

LEES OOK. VRT zet samenwerking met Bart De Pauw stop na klachten van grensoverschrijdend gedrag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER