© Photo News

VRT zet Bart De Pauw aan de deur: dit wordt de televisiemaker verweten

Over de inhoud van de meldingen over het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw wil de VRT niets kwijt. Volgens verschillende insiders, die ook met onze redactie spraken, gaat het onder meer over aanhoudend seksueel getinte, expliciete sms’en - die hij ook bleef sturen nadat de slachtoffers hadden aangegeven dat ze daarmee niet gediend waren, en over stalking.

mtm, bpr, vdr, th

Sinds de affaire rond Hollywoodproducter Harvey Weinstein losbarstte, gonsde het ook in de Vlaamse televisiewereld van de geruchten over grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Onze redactie sprak de voorbije weken met vrouwen die er het slachtoffer van werden.

Geen van hen wil haar verhaal in de krant, sommige relativeren de feiten, maar uit die getuigenissen kunnen we opmaken dat het gaat om een vorm van stalking waarbij De Pauw gedurende lange periodes vaak grote hoeveelheden expliciete, soms vulgaire sms’en stuurde naar vrouwen die meewerkten aan producties waarover hij de leiding had.

Soms zocht hij ze zelfs onverwacht en ongevraagd thuis op. Ze voelden zich door hem gemanipuleerd en in een hoek gedreven, zo luidt het. “Omdat De Pauw vaak verschillende leidinggevende functies op de set combineerde.”

De feiten waarover de meldingen gaan, hebben zich de voorbije tien jaar afgespeeld. Over hoeveel meldingen het in totaal gaat, wilde de openbare omroep ook niet kwijt.

De VRT zal ook met onmiddellijke ingang stoppen met de uitzendingen van de zondagavondquiz ‘Twee tot de Zesde Macht’.

Lees ook: VRT zet samenwerking met Bart De Pauw stop na klachten van grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook: “Veel sterkte, Bart De Pauw”, “Op mijn steun kan je rekenen”, “Te belachelijk voor woorden”: de reacties op sociale media

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer