© BELGAIMAGE

Britten willen dat boerka’s verboden worden

Een meerderheid van de Britten is voorstander van een boerkaverbod en bijna de helft wil ook een boerkiniverbod. Dat blijkt donderdag uit een peiling van het Britse onderzoeksbureau YouGov.

De ondervraging bij 1.668 inwoners van het Verenigd Koninkrijk toont duidelijk aan dat er grote tegenstand bestaat tegen de boerka. Exact 57 procent wil dat kledingstuk voor moslimvrouwen, dat het gehele lichaam inclusief het aangezicht bedekt, laten verbieden. Slechts 25 procent verzet zich tegen zo’n maatregel.

De tendens is minder uitgesproken wanneer het gaat over de boerkini, de lichaamsbedekkende badpakken. Toch zijn ook daar nog altijd meer voorstanders (46 procent) dan tegenstanders (30 procent) van een verbod te vinden.

Bij beide kledingstukken valt overigens op dat vooral de oudere Britten voor een verbod pleiten. Zo is bij de 65-plussers 78 procent voor een boerka- en 63 procent voor een boerkiniverbod. Bij de 18- tot 24-jarigen gaat het om respectievelijk 34 en 26 procent. Er is geen duidelijk onderscheiding tussen de mening van mannen en vrouwen.

Momenteel is er in het Verenigd Koninkrijk geen wet die dergelijke kledingstukken verbiedt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer