Youtube
Volledig scherm
© Youtube

Bart De Pauw wil juridische stappen nemen tegen VRT: "Ik ben opgepakt en opgehangen zonder verhoor"

Tv-maker Bart De Pauw zegt dat hij nooit vrouwen gestalkt heeft. Wel geeft hij toe sms'en "met humor en onnozele dingen" gestuurd te hebben, maar daar is volgens hem niets fout mee. De Pauw ontkent ook dat hij zich correct heeft kunnen verdedigen. "Ik ben opgepakt en men heeft mij opgehangen zonder verhoor." Dat verklaarde hij zonet in 'De ochtend' op Radio 1. De Pauw overweegt juridische stappen.

176 reacties

  • Dick DECOCK

    6 jaar geleden
    Wat een dikke zeveraars hier, als vrt en gerecht namen en bewijzen slachtoffers kennen is meer dan genoeg,moet niet wereldkundig worden gemaakt.Als Bart zelf dat onnozel filmke niet had gepost had gerecht zelfs niet ingegrepen en geen mogelijke veroordeling kunnen oplopen want als hij het beweerde gedaan heeft zou hij zelf niet naar gerecht stappen en de slachtoffers ook niet, dus case closed.
  • lut vanhyfte

    6 jaar geleden
    Jawadde, écht niet kunnen de victimblaming van Jean Lucassen, uitlokking door sletterig gedrag, dit rijt oude wonden uiterst pijnlijk open want m'n eerste dader - wiens naam ik gedoemd ben te dragen, vandaar steeds naam echtgenoot - zei dit ook tegen m'n (half)broer/zussen...
  • Katelijne Tytgat

    6 jaar geleden
    Ik ben vurig fan van Bart, maar als ik naar zijn lichaamstaal kijk terwijl hij 'van niks weet' krijg ik toch mijn twijfels... Tegenover bvb hijgtelefoons en smsjes sta je als man/vrouw bijna nog machtelozer als tegen puur fysiek gedoe. Die hebben geen deur nodig om binnen te komen...
  • Jozef Andre's

    6 jaar geleden
    Heb reportages op Canvas gezien en mijn conclusie is ,er is niemand verkracht of aangerand,ook geen fysiek contact alleen SMS-jes ,en natuurlijk zullen er vrouwen zijn die wat hoger op de ladder willen,hij heeft zijn machtspositie gebruikt wetend dat vroeg of laat het visje bijt,als hiermee de jacht word geopend dan gaan er nog volgen!!!
  • Bart Maes

    6 jaar geleden
    Het is allemaal perceptie. Zijn het misverstanden zoals Bdp vertelt ? Wat is er juist gebeurd en in welke context ? Allemaal mist... Maar als alle betrokkenen de kracht hadden om te vertellen waar het op staat, om grenzen te stellen, om open te communiceren... dan hadden we een heel ander verhaal gehad. Ik ben benieuwd naar de eerste officiële getuigenis..