© ISOPIX

Dit pittoreske stadje weigert een 80 jaar oude wet te veranderen uit angst voor toeristen

Het is een van de weinige Amerikaanse gemeenschappen waarin de zogeheten ‘drooglegging’ nog steeds voortduurt. Zelfs een glas wijn bij het avondmaal is er nog tegen de wet. Deze week stemden de inwoners over een mogelijke aanpassing van die wet, maar hun angst voor meer toerisme zorgde voor een verrassende uitkomst.

nkdr

In het Amerikaanse stadje Blanding, in de staat Utah, stemde maar liefst twee derde van de bevolking om hun plaatselijke alcoholverbod te handhaven, ook al is alcohol in het grootste deel van Amerika natuurlijk al tientallen jaren weer toegestaan.

Volgens voorstanders van het verbod zou een afschaffing ervoor zorgen dat het voor een boost in toerisme zou zorgen, wat het karakter van het stadje zou veranderen. Het stadje kreeg de afgelopen jaren al een stijging in het toerisme te verwerken en zou die liefst beperkt houden.

(lees hieronder verder)

© ISOPIX

Veel toeristen passeren het stadje vooral op weg naar de populaire vakantiebestemming Moab, een uurtje naar het noorden, maar ook om het nationale park in de buurt te bezoeken.

Al sinds 1930 is alcohol verboden in het stadje, van in de periode van de drooglegging, het nationale verbod op alcohol in Amerika. Hoewel in het verleden al stemmen opgingen om alcohol weer toe te laten, kwam het nooit eerder tot een stemming.

“Ik vind het gewoon jammer voor diegenen die een fles of glas wijn bij hun eten willen”, vertelt restaurant-uitbaatster Sharon Guymon. “Ik denk niet dat een glas iemand kwaad zou doen. De Europeanen zullen nog steeds teleurgesteld zijn wanneer ze hierheen komen en geen glas wijn bij hun maaltijd kunnen krijgen.”

© ISOPIX

© ISOPIX

© ISOPIX

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer