RV
Volledig scherm
© RV

Waarom Bart De Pauw zoveel steun krijgt en een politicus onmiddellijk aan de schandpaal genageld wordt

Een bom in medialand, want Bart De Pauw wordt na dertig jaar stante pede aan de deur gezet bij de openbare omroep. Grensoverschrijdend gedrag klinkt het, maar toch krijgt de tv-maker opvallend veel steun – niet enkel van collega-BV’s, ook van de gewone man in de straat. Waarom? En wat als De Pauw een politicus was geweest? “Een tv-figuur heeft nu eenmaal meer krediet”, zegt socioloog Ignace Glorieux (VUB).

31 reacties

  • frederic deman

    6 jaar geleden
    Er rest ook de vraag wanneer de verboden sms'en gestuurd zijn... gewenst op dat tijdstip of ongewenst? Prive of tijdens de werkuren? ... VRT heeft zijn broek gescheurd
  • sandra ruyssers

    6 jaar geleden
    Begin ook meer en meer te denken dat het de aanloop is naar een nieuw programma... We zullen het 1vd volgende dagen wel weten en is het niet dan zal de waarheid wel naar boven komen. We duimen voor de stunt dan is alles binnen de kortste keren opgelost en hebben er hopelijk veel een lesje uit getrokken!
  • Jan Roegiers

    6 jaar geleden
    Meer terecht zou zijn dat mr. Lembrechts zijn bronnen bekent zou maken. Dan zouden we hier geen post lezen van schrijvers die van zichzelf denken dat ze het evangelie verkondigen.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    De VRT heeft in deze gedaan wat moest en de samenwerking verbroken. Het is niet omdat het een bv is dat men hem meer krediet moet geven dan een gewone werknemer. Na zijn vertoning op VTM-nieuws waar hij zich steeds maar dieper in de problemen bracht twijfel ik er zelfs niet meer aan dat de VRT een terechte beslissing nam.
  • Dirk Vermaelen

    6 jaar geleden
    Daar zie je ze weer. Omdat hij een bekende BV is geniet hij van een onschendbaarheid. Juist daarom misdraagt hij zich. Vrt heeft correct gehandeld. Dus mensen aanbid deze persoon niet, anders gebeuren er vroeger of later ongelukken.