NASA
Volledig scherm
© NASA

NASA ontdekt gigantische planeet, maar krabt met de handen in het haar

RuimtevaartDe aarde heeft een oppervlakte van 510.100.000 km², maar zelfs in ons zonnestelsel is dat een peulschil. Kijk maar naar Jupiter, waarvan de diameter 11 keer groter is dan bij onze planeet. En als je nog wat verder speurt, kom je nog veel imposanter tegen: NASA heeft zopas een planeet ontdekt die zó groot is dat de astronomen niet meer zeker zijn dat het wel een planeet is.

22 reacties

  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    de gewone man ondekt soms gigantische rekeningen in de bus,en krabt zich ook in het haar...hi heeft er wel meer last van dan wetenschappers.
  • Ronald De Clercq

    6 jaar geleden
    Opgelet! Het artikel is verwarrend, massa en grootte worden door elkaar gehaald. Het is niet omdat een planeet groter is dat zijn massa ook groter is. Alles hangt af van zijn dichtheid. Bvb. Saturnus is veel groter dan de Aarde . Maar 1kubieke meter Saturnus weegt enkel 690 kg en 1kubieke meter Aarde weegt 5520 kg.
  • Robin van duyse

    6 jaar geleden
    De interessantjes zijn weer aan het kirren... Uw bewustzijn wordt voorbereid op de komst van wormwood niets meer of minder!!!
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Nasa spelt ons de les ,zegt wat wij zouden moeten zien...Dit is een Amerikaans bedrijf he gekend om zijn fictie en het achterhouden van de echte informatie.
  • Pula Pundra

    6 jaar geleden
    Misschien leven wij wel in iets groots zoals de microbe in ons lichaam?