© © VRT Lies Willaert

Echtgenote van Bart De Pauw: “Ik vertrouw mijn man”

Inès De Vos, niet alleen de echtgenote van Bart De Pauw maar ook algemeen zaakvoerder van zijn productiehuis Koeken Troef!, heeft kort gereageerd over de beschuldigingen aan het adres van haar man. “Ik vertrouw hem, meer wil ik daar niet over kwijt”, luidt het in Het Laatste Nieuws.

mtm

De Vos verklaart in een korte e-mail dat ze achter haar echtgenoot blijft staan. “Ik ken hem, vertrouw hem, verder wil ik daar niet over uitweiden. Bart is de mediafiguur, ik niet. Ik heb ervoor gekozen om op de achtergrond te blijven en ons gezin en de kinderen uit de media te houden. Ook vandaag ben ik ervan overtuigd dat dit het beste is.”

De reactie komt er een dag nadat Bart De Pauw door de VRT ontslagen werd na meerdere klachten over grensoverschrijdend gedrag. Op dit moment is echter nog niet duidelijk wat dat betekent voor de verdere samenwerking tussen de openbare omroep en Koeken Troef!. “Dat het productiehuis hiervan gevolgen zal ondervinden, is wel duidelijk”, aldus De Vos. “Maar op dit ogenblik zijn we meer bezig met de storm waar wij en onze medewerkers door moeten, dan met de gevolgen op te lijsten. We hebben juridisch advies ingewonnen en beraden ons over de toekomst”, luidt het nog.

“Niet één, maar honderden sms’jes”

Eerder op de dag had de CEO van de VRT, Paul Lembrechts, de beslissing van de openbare omroep nog verdedigd. “Het ging niet om één sms’je, maar honderden. Met seksuele en pornografische uitspraken. Sinds de onthulling donderdagavond kregen we zelfs nog een melding binnen.”

Lembrechts wil de deur wel openlaten om via een constructieve dialoog na te gaan welke de mogelijkheden zijn voor verdere samenwerking tussen de VRT en Koeken Troef! “op een manier die voor alle partijen aanvaardbaar is”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER