VRT-baas snoeihard na verontwaardigde reacties: “Bart De Pauw zou beter een knieval doen”

Paul Lembrechts, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, zou het een “bijzonder mooie geste vinden naar de slachtoffers toe mocht Bart De Pauw “echt zijn excuses aanbieden voor wat zich de voorbije jaren heeft voorgedaan”. Dat vertelde hij in “Terzake”.

dst

Bart De Pauw stelde eerder vandaag dat hij “is opgepakt en opgehangen zonder verhoor”. VRT-CEO Lembrechts reageert: “We hebben Bart De Pauw twee maal op de VRT ontboden. De eerste keer op 2 november, de tweede keer op 7 november, op zijn vraag. Daarbij hebben we hem de kans gegeven om uitgebreid kennis te nemen van elementen van het dossier.”

“Mijn advies zou vandaag zijn, en ik denk dat dat een bijzonder mooie geste zou zijn naar de slachtoffers toe: als Bart De Pauw in plaats van een continu ontkenningsgedrag te vertonen, misschien een keer een knieval doet en echt zijn excuses aanbiedt voor wat er zich heeft voorgedaan de voorbije jaren.”

Ten slotte doet Lembrechts nog een oproep naar de kijkers. “Ik hoop dat de kijkers van de VRT begrijpen dat je als eindverantwoordelijke van dit huis dit soort beslissing niet neemt op basis van anekdotische elementen. Ik zou morgen nog hetzelfde doen als wat ik gisteren gedaan heb.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER