Rode loper voor nieuwe Londenbrug: Eilandje opnieuw beter bereikbaar

De Londenbrug op het Eilandje in Antwerpen is opnieuw toegankelijk. Vanochtend werd de rode loper uitgerold en werd de brug feestelijk in gebruik genomen. De tijdelijke voetgangersbrug aan het Willemdok wordt gedemonteerd.

il

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is opgelucht dat de Londenbrug nu – later dan oorspronkelijk gepland – opnieuw open is voor verkeer. “Zo wordt het Eilandje - bruisende woonwijk, horecakern en toeristische trekpleister - beter bereikbaar voor haar bewoners, bedrijven, handelaars en bezoekers.”

© Patrick De Roo

De nieuwe brug is een klapbrug van het Hollandse type. Nieuw is de aandrijving door een elektromotor. De brug is ook breder dan dat ze lang is.

Vanaf maandag zal de doorsteek op de Italiëlei ter hoogte van de Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht definitief afgesloten worden voor verkeer. De Cassiersstraat wordt ingericht als een dubbelrichtingstraat, goed voor het verkeer dat naar de Waaslandtunnel moet.

Net na de officiële opening viel een auto stil. De brandweer kwam even helpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER