© Belga

1 / 4
thumbnail: null

Beerschot Wilrijk met zware 4-0 cijfers onderuit tegen Cercle Brugge

Beerschot Wilrijk heeft zondagnamiddag met 4-0 verloren op het veld van Cercle Brugge. Bij de rust stond de eindstand al op het scorebord.

BaP, Roel Caluwé

EINDSTAND. Cercle Brugge - Beerschot Wilrijk: 4-0

Net als in de thuiswedstrijd tegen de Bruggelingen slikten de Ratten een vroeg doelpunt na een stilstaande fase. Xavier Mercier mocht de rebound van vrije trap in het dak van het doel schieten. Door de afwezigheid van Placca en Messoudi misten de bezoekers heel wat doelpunten en assists, en dat liet zich voelen. Hoffer en Losada konden voorin geen bal bijhouden.

Toch was daar plots dé kans op de gelijkmaker: de Argentijn stuurde de Oostenrijker diep, die kapte zijn bewaker uit maar schoot onbesuisd over. Meteen ook de enige kans in de eerste helft.Een minuutje later was het prijs aan de overkant: Diarra trok als laatste man De Belder neer in het strafschopgebied: rood voor de verdediger en penalty voor de Vereniging, feilloos omgezet door De Belder. De kelk was nog niet tot op de bodem geledigd: Prychynenko verliet geblesseerd het veld. Terwijl zijn vervanger –debutant Ekangemene- nog niet klaar was, lag nummer drie al in het mandje. Barcelos had de hoek maar voor het uitkiezen. De mooiste goal moest dan nog komen: opnieuw Barcelos krulde de bal heerlijk in de kruising.

Weinig kansen in zwakke tweede helft

De tweede helft werd een maat voor niets, want de eerste nederlaag op verplaatsing dit seizoen was al lang een feit. Beerschot kreeg de bal, maar maakte geen aanstalten om achteraan de deur nog meer open te zetten. De Bruggelingen daarentegen wilden geen nodeloze energie verbruiken. Daardoor bleef het aantal kansen beperkt. Enkel de meegereisde supporters uit Antwerpen zorgden nog voor animo met een ‘Mexican wave’ en hun gezangen.

Volgende week kan Marc Brys hopelijk een aantal spelers recupereren. Zaterdag neemt Beerschot Wilrijk het in eigen huis op tegen OH Leuven.