© BELGA

Bart De Pauw: “Ik wil me excuseren bij iedereen die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld”

“Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt.” Dat heeft Bart De Pauw zondagavond laten weten via zijn advocaat Michaël Verhaeghe. “Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren.”

JaTi, jdb

“Voor mijn cliënt en ik biedt dit onderzoek eindelijk de mogelijkheid om -zoals het behoort, sereen en met een correcte analyse van de feiten- verweer te kunnen voeren tegen de keiharde aantijgingen die tot dusver in de media tegen hem zijn gelanceerd”, zegt Verhaeghe. “De zaak is volledig ontspoord, met tal van manifeste onwaarheden.”

Volgens Verhaeghe beseft De Pauw dat “zijn ongedwongen of informele manier van met vrouwen omgaan bij sommigen verkeerd zal zijn overgekomen”. De Pauw heeft Verhaeghe verzocht om deze korte verklaring namens hem bekend te maken: “Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren.”

“Bart De Pauw zal volledig meewerken aan het gerechtelijk onderzoek en de waarheidsvinding”, klinkt het in het bericht van advocaat Michaël Verhaeghe. “Om dit onderzoek niet te verstoren, zullen mijn cliënt en ik voorlopig niet meer communiceren over deze zaak. En indien we ons toch hiertoe genoodzaakt zouden voelen, zullen we dat via de geijkte kanalen doen”, zo laat Verhaeghe nog weten.

Advocaat van getuigen tegen De Pauw

Zondag maakte de VRT bekend dat Christine Mussche, bekend als advocate in zaken rond pedofilie in de Katholieke Kerk, de vrouwen gaat vertegenwoordigen die getuigden over het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw.

De vrouwen hebben Mussche onder de arm genomen om te weten wat de gevolgen zullen zijn van het onderzoek dat zaterdagavond door het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen werd opgestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER