Schwarzenegger gisteren op de klimaattop in Bonn.
Volledig scherm
Schwarzenegger gisteren op de klimaattop in Bonn. © REUTERS

Schwarzenegger: "Tijd om wakker te worden over gevaren luchtvervuiling"

Acteur en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger vindt het dringend tijd om "wakker te worden" tegenover de gevaren die de aanhoudende luchtvervuiling voor de wereld inhoudt. Dat zei hij gisteren op de klimaatconferentie in Bonn.

16 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Gunther Sallis, 4 graden opwarming bestaat alleen in de fantasiewereld van de klimaatmodellen... Tijdens het Krijt tijdperk zijn die plankton soorten (Ehux) ontstaan bij véél hogere CO2 waarden, 5-10 keer hoger dan vandaag en véél hogere temperaturen, tot aan de ijsvrije polen toe. Vandaar de krijtrotsen van o.m. Dover. Daar zit al dat CO2 dat de planten nu te kort komen. Dus goed dat de mens een en ander weer de lucht instuurt...
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Het barst hier weer van onderbouwde reacties. Plots zijn wetenschappers die de effecten van climate change naar voor brengen geen 'echte wetenschappers' meer. De bewuste acteur (die inderdaad geen president kan worden) heeft recht op zijn mening, en ook om die te verkondigen.
  • Dimitri Struyf

    6 jaar geleden
    Fons, Arnold kan geen president worden. Artikel 2 , sectie 1 , paragraaf 5 van de Amerikaanse grondwet. Je moet in Amerika geboren zijn.
  • paul de leeuw

    6 jaar geleden
    onverschilligheid is het grootste gevaar
  • Gunther Sallis

    6 jaar geleden
    James. 4 graden vewarming heeft op veel meer invloed dan alleen op de mens. Recent was het er artikel dat het microscopisch zee-leven, dat instaat voor het het grootste deel van de zuurstofproductie, afneemt bij de nu al aanwezige opwarming. Deze 4 graden zou aldus gans het leven bedreigen. Met uitzondering misschien van de blinde op zwavel levende wormen op de zeebodem rond vulkaangeisers.