In Shenzhen rijden al 14.000 bussen volledig op elektriciteit.
Volledig scherm
In Shenzhen rijden al 14.000 bussen volledig op elektriciteit. © Thinkstock

In deze miljoenenstad rijden straks álle bussen elektrisch

Shenzhen wil tegen eind dit jaar al zijn bussen elektrisch laten rijden. Met nog enkele weken te gaan komt dat doel in zicht. Het wordt daarmee de eerste stad ter wereld die zijn volledige busvloot op elektriciteit laat rijden.

6 reacties

  • marc werbrouck

    6 jaar geleden
    Ben onlangs in China geweest en enkele grootsteden bezocht. Wat helpen elektrische bussen of de elektrische scooters die overal rondrijden naast de vervuilende wagens die CO2 uitstoten met tienduizenden tegelijk? Ik za daar o.a.Europese limousines met zware motoren die men hier in Europa nauwelijks ziet. In november verleden jaar was Bejing bruin van de uitstoot!!! Steden groeien met een miljoen inwoners per jaar!!! Bezoek China met zijn steenkoolcentrales en spreek dan.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Ze waren aangekocht door. De lijn maar er waren zogezegd problemen met de aanbesteding ...want ze konden hier er niets aan verdienen
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    China is inderdaad goed bezig. Bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in Beijing vandaag tegenover vijf jaar geleden: dat is letterlijk een verschil van dag en nacht.
  • bruno desmaele

    6 jaar geleden
    Vroeger, eind jaren vijftig reed de helft van alle bussen in Antwerpen elektrisch (trolleybussen). Geen lawaai, weinig vervuiling .... en nu ??? Bussen die niet meer in Antwerpen binnen mogen (te hoge emissiewaarde) een wildgroei aan hinderlijke tramsporen die extra files creëren door versmalling van de rijweg, met lawaaierige lawaaierige trams op die sporen. Proficiat De Lijn.
  • Bram Morel

    6 jaar geleden
    In Nederland nu 100, in België geen enkele. En in 1 enkele (grote) stad in China al 14.000. Das duidelijk he