© Tom Palmaers

Vrouw springt uit raam om te ontkomen aan brutale aanval door liefdesrivale

Twee vrouwen uit Sri Lanka riskeren een celstraf van drie jaar omdat ze een landgenote in een appartement in Lanaken zwaar toetakelden met een ijzeren staaf. De vrouw kon ontkomen aan de strafexpeditie door uit het raam te springen. “Ze heeft moeten kiezen tussen haar leven of sterven”, aldus de advocaat van het slachtoffer, die vermoedt dat het ging om een ruzie tussen liefdesrivalen.

shde

De feiten dateren van 23 oktober 2014. De twee vrouwen klopten thuis aan bij het slachtoffer. Toen die de deur van haar appartement in Lanaken opende, werd ze overmeesterd. Haar aanvalsters spoten met spray in haar gezicht en sloegen met een ijzeren staaf op haar hoofd.

“De vrouw is naar het raam gelopen”, aldus de procureur. “Ze kon niet anders dan springen. Een getuige hoorde haar ‘They want to kill me’ schreeuwen, vlak voor ze de sprong waagde.”

De procureur spreekt van zeer zware feiten en vraagt voor de twee verdachten, die niet kwamen opdagen tijdens de zitting, een opsluiting van drie jaar.

Jaloezie

Het slachtoffer zelf liep door de val zware verwondingen op aan benen en voeten. “Ik ben twee keer geopereerd”, aldus de vrouw. “Ik kan nog altijd niet goed lopen of werken. Het doet nog steeds pijn.”

De raadsman van de vrouw vroeg dan ook om een aanstelling van een deskundige. Die moet onderzoeken of ze blijvende letsels heeft vooraleer er een definitief schadebedrag kan worden geëist.

Volgens de raadsman van het slachtoffer, ging het om een afrekening door jaloezie. Zo zou een van de beklaagden een oogje hebben gehad op de vriend van zijn cliënte.

Vonnis volgt op 13 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer